Sözcü gazetesi kimin, Sözcü gazetesinin sahibi kimdir?

Sözcü gazetesi hükümet aleyhine yayın yapmak üzere kurulan gazetelerden biridir. Türkiye'deki muhalif basının amiral gemisi sayılan Sözcü, yayınları ve yayın politikası nedeniyle sık sık eleştiri konusu olurken en son CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı sorunla gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Sözcü gazetesi kimin, Sözcü gazetesinin sahibi kim

Sözcü gazetesi kimin, Sözcü Gazetesinin sahibi kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor soruları bir kez daha gündeme oturmuş durumda. Sahibiyle CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan sorun ile gündeme gelen gazete AK Parti'ye karşı kurulmuş bir yayın organıdır. Yayınlarının tamamı AK Parti karşıtlığı üzerine kurulu olan gazete şimdilerde CHP'li İmamoğlu ile sorunlar yaşıyor. Peki, Sözcü gazetesi kimin, Sözcü gazetesinin sahibi kimdir?

Sözcü Gazetesinin daha öne FETÖ'den yargılanan hakkında çeşitli soruşturmalar açılan sahibi Burak Akbay olarak biliniyordu. 

Ancak Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan ilanda gerçek sahibinin İsviçre merkezli bir şirket olduğu ortaya çıktı. 

Gazetenin İsviçre merkezli bir şirkete tek pay sahipli olarak devredildiğinin ortaya çıkması sonrasında gazetenin avukatı bir açıklama yaparak sahibinin değişmediğini ileri sürdü.

Peki, Sözcü gazetesi kimin, gerçek sahibi kimdir?

SÖZCÜ KİMİN, GERÇEK SAHİBİ KİMDİR?

Sözcü gazetesinin sahibiyle ilgili olarak 2020 yılında Cumhuriyet Gazetesinde çıkan bir haberde ilginç bilgiler yer alıyor.

Haberde, "Sözcü Gazetesi'nin yeni sahibinin İsviçre'de kurulan Beme Media AG adlı şirket olduğu ortaya çıktı. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını İsviçreli Boyd Zachery Brannon üstlendi. Yayın grubunun patronu Burak Akbay, yönetim kurulu üyesi olurken şirketin İsviçre Ticaret Kurumu'ndaki adresinin 2019 yılında Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandığı görüldü. Sözcü avukatı İsmail Yılmaz konuyla ilgili, "Sözcü Burak Akbay'ındır. Sözcü Gazetesi satılmadı. Sözcü’nün sahibi Burak Akbay’dır" dedi" deniliyor. 

Sözcü Gazetesi, Korkusuz Gazetesi, GırGır, Amk (Spor), Sözcü TV ve sozcu.com.tr şirketlerinin sahibi olan Estetik Yayıncılık şirketinin merkezinin İsviçre’ye taşındığı ortaya çıktı.

SÖZCÜ KİMİN, GERÇEK SAHİBİ KİMDİR?
SÖZCÜ KİMİN, GERÇEK SAHİBİ KİMDİR?

 

Sözcü’nün yani Estetik Yayıncılık’ın tek sahibi haline gelen Beme Media A.G’nin yönetim kurulu başkanı Boyd Zachery Brannon olurken, yayın grubunun sahibi Burak Akbay ise yönetim kurulu üyesi oldu. Şirket, daha önce farklı bir isme sahip iken yeni adı Beme Media olarak belirlendi. Şirketin İsviçre ticaret kurumu kayıtlarındaki adresi de Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer aldı.

Yapılan haberden de anlaşılacağı üzere, Sözcü Gazetesi ve bağlı bulunduğu şirket aslında paravan bir şirket olarak karşımıza çıkıyor.

Gazetenin gerçek sahibi yine eski FETÖ sanığı Burak Akbay; ancak resmiyette ise İsviçre merkezli bir şirket görünüyor. 

Sözcü gazetesinin CHP tarafından finanse edildiği ve bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesi üzerine yayın yaptığı biliniyor.

Son dönemlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sansür uygulaması ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olan herkesi hedef alması da bunu kanıtlıyor. 

BURAK AKBAY KİMDİR?

Sözcü gazetesinin sahibi olduğu iddia edilen Burak Akbay kimdir?

Burak Akbay 1971 yılında İstanbul'da doğdu.

Türkiye'deki eğitimine Maçka İlkokulu’nda başlayıp ardından Özel Dost Lisesi'nde liseyi bitirdikten sonra üniversite eğitimini, İngilizce ve Fransızca, Pazarlama ve İdari işletme üzerine İsviçre'de, American College of Switzerland da tamamladı.

Öğrenimini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönen Akbay, iş hayatına İstanbul’da kurduğu ilk matbaa ile Türk ve yabancı uyruklu farklı gazetelerin baskıları ile başlayan ve ilerleyen yıllarda bir spor gazetesi ile yayıncılık hayatına giren Akbay, 2007 de Sözcü gazetesini kurmuştur.

Evli ve günümüzde halen hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmayan Sözcü gazetesi sahibi ve yöneticisidir. Aynı zamanda Korkusuz ve AMK gazetelerinin de imtiyaz sahibidir.


 

Yorumlar