SON DAKİKA! Tekirdağ Merkezli 7 İlde Yürütülen "KAFES-36" Operasyonuyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

Yurt dışı bağlantılı organize suç örgütüne yönelik Tekirdağ merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Kadınlı erkekli şantaj çetesine operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen "KAFES-36" operasyonları kapsamında, nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarından yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda, örgüt elebaşının da aralarında bulunduğu 7'si yabancı uyruklu toplam 18 şüpheli yakalandı.

OPERASYON DETAYLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen operasyonlar detaylı bir hazırlık sürecinin ardından başarıyla tamamlandı. Şüphelilerin kadın profilli sahte sosyal medya hesapları üzerinden Türk vatandaşı erkeklerle iletişime geçerek, görüntülü konuşmalarda müstehcen görüntüler kaydettiği ve bu görüntüler üzerinden şantaj ve tehditlerde bulunduğu belirlendi.

SUÇ FAALİYETLERİ VE ELE GEÇİRİLENLER

Şüpheliler, evlilik vaadiyle dolandırıcılık yapmanın yanı sıra, yabancı uyruklu bireyleri Türkiye'ye getirerek çeşitli bankalarda çok sayıda hesap açtırmış. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 2 adet otomobil, 33 adet cep telefonu, 27 adet sim kart, 47 adet farklı bankalara ait banka kartları, büyük miktarda döviz ve Türk Lirası ile yabancı şahıslar adına düzenlenmiş sahte çalışma belgeleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı evraklarına el konuldu.

BAKAN YERLİKAYA'DAN MESAJ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, "Suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız" mesajını verdi. Bakan Yerlikaya, hiç kimsenin Türk adaletinden kaçamayacağını vurgulayarak operasyonların devam edeceğini belirtti.

Yorumlar