SON DAKİKA Okullar Uzatıldı Mı 5 Şubat Yarın Okul Var Mı Yarı Yıl Tatili 2 Hafta Daha Uzatıldı İddiaları Doğru Mu?

SON DAKİKA Okullar Uzatıldı Mı 5 Şubat Yarın Okul Var Mı Yarı Yıl Tatili 2 Hafta Daha Uzatıldı İddiaları Doğru Mu? 15 gün tatili olarak bilinen yarıyıl tatilinin bir aya uzatıldığına dair iddialar öğrencileri bir anda sevindirdi. Peki, işin aslı nedir? 15 tatil uzatıldı mı?

Google Haberlere Abone ol
SON DAKİKA Okullar Uzatıldı Mı 5 Şubat Yarın Okul

SON DAKİKA Okullar Uzatıldı Mı 5 Şubat Yarın Okul Var Mı Yarı Yıl Tatili 2 Hafta Daha Uzatıldı İddiaları Doğru Mu? 15 gün tatil 1 ay oldu mu veya yarıyıl tatili bir aya uzatılacak mı soruları heyecanla soruluyor. Birçok öğrenci ve öğretmen, yarıyıl tatilinin uzatılacağı yönündeki söylentileri heyecanla araştırmaya başladı. Peki, işin aslı nedir? Yarıyıl tatili gerçekten uzatılacak mı? 15 gün tatil 1 ay olacak mı?

OKULLAR UZATILDI MI YARIN OKUL VAR MI?

Yarıyıl tatiline kısa süre kala öğrencilerin kafasını başka bir soru meşgul etmeye başladı. Henüz yarıyıl tatiline ulaşmadan yeni bir tatil veya tatilin uzatılması konusunda arayışlar başladı.

2023-2024 eğitim öğretim yılında yarıyıl tatili süresinin 1 ay olacağına dair iddialar, öğrenci ve veliler arasında büyük bir merak konusu haline geldi. Binlerce lise, ortaokul ve ilkokul öğrencisi, tatilin süresiyle ilgili detayları öğrenmeye çalışıyor.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Şu an için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulların çıkacağı yarıyıl tatili süresinin 1 ay olacağına ilişkin herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Bu tür iddialara itibar edilmemesi ve MEB'in resmi duyurularının beklenmesi gerekmektedir.

HAVA KOŞULLARI VE TATİL SÜRESİ İDDİALARI

Havaların soğuması ve kar beklentileri sebebiyle, tatil süresinin uzayacağına yönelik sosyal medyada ortaya atılan iddialar bulunmaktadır. Ancak bu iddiaların herhangi bir resmi temeli yoktur.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre, 1. dönem sonunda 19 Ocak Cuma günü okullar yarıyıl tatili sebebiyle kapanacak ve yarıyıl tatili ardından ikinci dönem 5 Şubat 2024 tarihinde başlayacak. Yarıyıl tatili toplam 16 gün sürecek.

İKİNCİ ARA TATİL İDDİALARI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklamada, ara tatilin kaldırılmasının gündemlerinde olmadığını ve mevcut ara tatillerle ilgili rutin bir değerlendirmenin yapıldığını belirtti.

MEB 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

  • Okulların Açılışı: 11 Eylül 2023
  • Birinci Ara Tatil: 14-17 Kasım 2023
  • Yarıyıl Tatili: 22 Ocak-2 Şubat 2024
  • İkinci Ara Tatil: 8-12 Nisan 2024
  • Okulların Kapanışı: 14 Haziran 2024

RESMİ TATİL GÜNLERİ

2024 yılında hafta içine denk gelen resmi tatil günleri de öğrenciler için önemli bir konu. Yılbaşı, Ramazan Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kurban Bayramı, Demokrasi Bayramı, Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı gibi önemli tarihler resmi tatiller olarak belirlenmiştir.

 

Yorumlar