SON DAKİKA! Okullara kar tatili başladı

Tekirdağ'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kentte bugün ve yarın okullarda eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol
Okullara kar tatili başladı

Son Dakika kar tatili haberi! Tekirdağ'da etkili olan kar yağışı kentte okulların tatil edilmesine neden oldu. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar ve yağış uyarıları sonrasında, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sıcaklık düşüşleri yaşandı. Bu durum, özellikle İstanbul'da hissedilirken, kentte kar yağışı başladı. 16 il için sarı kodlu uyarılar yapılmasının ardından, Tekirdağ'da eğitime ara verilmesine yönelik ilk haberler alındı.

TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, meteoroloji raporlarına istinaden, olumsuz hava koşulları nedeniyle Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde eğitime ara verildiği ifade edildi. Açıklamada, "Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 9 Ocak Salı günü temel eğitim ve ortaöğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra, Malkara ilçemizde 9 Ocak Salı günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra ve 10 Ocak Çarşamba günü resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süreyle, Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 9 Ocak Salı günü öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edilmiştir." denildi.

Alınan kararla, Tekirdağ'daki ilgili ilçelerdeki öğrenci ve eğitimciler, belirtilen tarihlerde eğitim faaliyetlerine ara verecekler. Kar yağışının etkisiyle oluşabilecek ulaşım güçlükleri ve olası olumsuz hava koşulları göz önünde bulundurularak alınan bu önlem, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği için önem taşımaktadır.

Yorumlar