Hafize Gaye Erkan neden istifa etti Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın istifa süreci nasıl başladı?

Hafize Gaye Erkan neden istifa etti Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın istifa süreci nasıl başladı? Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, uzun süredir sistematik bir şekilde süren saldırılar sonrasında istifasını sundu. Peki, Hafize Gaye Erkan neden istifa etti Merkez Bankası Başkanı neden ayrıldı?

Google Haberlere Abone ol
Hafize Gaye Erkan neden istifa etti Merkez Bankası

Son Dakika Hafize Gaye Erkan İstifa Haberi! Son dönemlerde birçok kesim tarafından hedef alınarak saldırılara maruz kalan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden affını talep etti. Peki, Hafize Gaye Erkan neden istifa etti Merkez Bankası Başkanı neden ayrıldı?

NEDEN İSTİFA ETTİ?

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın istifa nedeni aslında yaptığı açıklamada net olarak belirtilmiş durumda.

Erkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyunun malumu olduğu üzere 8 Haziran 2023 tarihinden bu yana Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevini sürdürmekteyim.

Her bir karış toprağı için bedel ödenmiş bu topraklarda doğmuş, büyümüş, eğitim görmüş bir vatan evladı olarak, bu kutsal görev şahsıma tevdi edildiğinde kişisel koşullarımı hiç önemsemeden ülkeme geldim ve görevimin başına geçtim. O dönemde de daha yaşını doldurmamış bir evladın annesi olarak böyle yoğun bir görevi sürdürmenin zorluklarının elbette farkındaydım. Devletimize ve milletimize hizmet edebilmek adına bugüne kadar yorulmadan gece gündüz görevimin başında yer aldım. Gelinen noktada ekonomi programımız meyvelerini vermeye başlamıştır. Rezervlerimizdeki artış, ekonomik veriler ile enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler bu başarının kanıtıdır.

Tüm bu olumlu gelişmelere karşın kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı olma gururunu yaşamama vesile olan Sayın Hazine ve Maliye Bakanımıza ve yaklaşık 9 aydır bu görevi beraber sürdürdüğüm, gece gündüz demeden her biri büyük bir özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.

Hasseten Amerika’da özel sektörde geçen 22 yıllık yöneticilik ve bankacılık tecrübemden sonra, evladıma da bırakacağım en büyük miras olan ülkeme ve milletime hizmet etme imkanını bana sunan ve görev sürem boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran ve minnetlerimi arz ediyorum.

ERKAN'A İLK GÜNDEN İTİBAREN SALDIRILAR VARDI

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, göreve geldiği ilk günden bu yana sık sık saldırılara maruz kalıyordu. Daha ilk gün, Erkan'ın istifa edeceği yönünde haberler yapıldı. Son olarak ise Merkez Bankasında taşeron olarak çalışan bir kişinin iddiaları üzerinden saldırılar düzenlendi. 

Henüz yeni doğum yapan bir anne olarak Merkez Bankası başkanlığına atandığı andan itibaren gece gündüz demeden çalışan Erkan, en son saldırılarda ailesiyle birlikte hedef alındı.

YILMAZ VE ŞİMŞEK'TEN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, şahsi sebeplerle görevinden ayrılma kararı alması sonrası, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekonomiden sorumlu diğer yetkililerden konuyla ilgili açıklamalar geldi. Erkan'ın bu kararının ardından, ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'nda yeni dönemin nasıl şekilleneceğine dair bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMALAR

Mehmet Şimşek, 2 Şubat 2024 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programının kesintisiz ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Şimşek, Erdoğan'ın ekonomi ekibine ve uygulanan programa tam destek ve güven verdiğinin altını çizdi.

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden ayrılma kararının tamamen şahsi bir tercih olduğunu ve bu karara saygı duyduklarını ifade eden Şimşek, Erkan'a ülkeye sunduğu hizmetler için teşekkür etti. Ayrıca, yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar dilediğini belirterek, fiyat istikrarı hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Ekonomi ile ilgili başka bir açıklama da Cevdet Yılmaz tarafından yapıldı. Yılmaz, Hafize Gaye Erkan'a Merkez Bankası Başkanlığı görevi süresince yaptığı katkılar ve hizmetler için teşekkürlerini iletti. Ekonomi Koordinasyon Kurulu başta olmak üzere, katıldığı tüm çalışmalarda gösterdiği çabaların takdirle anılacağını belirtti.

Ayrıca, Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve güçlü siyasi sahiplenme ile desteklenen orta vadeli ekonomi programının kararlı bir şekilde uygulanmaya devam edeceğini vurguladı.

 

Yorumlar