SON DAKİKA! İzmir Çeşme'de 1 milyar dolarlık kara para aklama operasyonu

İzmir Çeşme Gümrüğünde düzenlenen operasyonla 1 milyar dolardan fazla miktarda kara paranın aklanmasıyla ilgili çok sayıda memur ve şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir gümrüğünde 1 milyar dolarlık operasyon

İzmir Çeşme'de, büyük bir suç gelirlerinin aklanması operasyonu gerçekleştirildi. Habertürk TV İzmir Temsilcisi Gülçin Ayçe'nin bildirdiğine göre, 1 milyar doların üzerindeki bir meblağın sahte belgelerle ülkeye giriş yapmasının bu operasyonla engellendiği öğrenildi.

TUTUKLAMALAR VE SUÇLAMALAR

Çeşme Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında 4 gümrük memurunun da bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Yürütülen soruşturma ve operasyon, rüşvet, kara para aklama gibi ağır suçlamalara odaklanıyor. Görevi kötüye kullanma, rüşvet alma, resmi belgelerde sahtecilik ve bilişim sistemlerine izinsiz giriş gibi suçlamalar bu kişilere yöneltiliyor.

OPERASYONUN EKONOMİK BOYUTU

Bu operasyonla engellenen 1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon Euro ve 6 milyar 950 bin Danimarka kronu, bugünkü döviz kurlarına göre yaklaşık 34 milyar Türk Lirası'na eşdeğer bir tutarı temsil ediyor. Bu büyük meblağın ülkeye sahte belgeler aracılığıyla sokulmasının önüne geçilmiş oldu.

Ayrıca, operasyonun sadece İzmir ile sınırlı kalmayacağı ve genişletilerek devam edeceği belirtiliyor.

 

Yorumlar