Esed rejimi havadan saldırdı 33 şehit, misliyle cevap veriliyor

İdlib'deki son durum ile ilgili Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan son dakika açıklaması geldi. Doğan, gece saatlerinde yaptığı açıklama ile şehit sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

Türkiye'nin sivilleri korumak İdlib'de güvenli bir bölge oluşturmak için ortaya koyduğu iradeye Rusya destekli Esed rejimi tarafından ağır bir saldırı düzenlendi. Son saldırıda 33 askerimiz şehit oldu. Saldırıdan sonra Türk savaş uçakları ve silahlı insansız hava uçakları havalandı. Esed rejimine ait çok sayıda tank, araç ve cephanelik havaya uçuruldu. Öte yandan Türkiye, şu ana kadar İdlib konusunda bir adım atmayan AB'ye karşı da adım attı. Sınır kapıları artık mültecilere kapatılmayacak. Sınıra yürüyen mülteciler AB sınırına dayandı. ABD, BM ve NATO'dan açıklamalar geldi. Ancak açıklamaların hiçbirisi Türkiye'nin istediği şekilde bir açıklama değil. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ABD Başkanı Trump ile telefonda görüşmesi bekleniyor. 

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de rejim askerleri tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına yönelik hava saldırısı yapıldığını açıkladı. Doğan, bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu söyledi. İdlib'deki saldırlarla ilgili bilgileri paylaşan Hatay Valisi Doğan: "Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor" dedi. Rahmi Doğan, Tüm tedbirlerin alındığını ve tüm sağlık personelinin görevi başında olduğunu söyledi. Yaralılara gerekli müdahalelerin yapıldığını kaydeden Doğan, "Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur." açıklamasında bulundu.

İLK AÇIKLAMA FUAT OKTAY'DAN

İdlib'deki alçak saldırıya ilk tepki ve resmi açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay, tarihe savaş suçlusu olarak geçecek Esed ve rejim unsurlarının, İdlib'deki alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerini belirtti.

Oktay, İdlib'deki saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek olan terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir. Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak üzere İdlib'de bulunan askerlerimize düzenlenen alçakça saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

HATAY VALİSİ: ŞEHİT SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan şehit sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı.

ŞEHİT SAYISI 29'A YÜKSELDİ

 Gece saatlerinde tekrar kameralar karşısında geçen Hatay Valisi Rahmi Doğan, ağır yaralı askerlerden 7'sinin daha şehit olduğu bilgisini verdi. Şehit sayısı 29'a yükseldi. Doğan, hastanelerde 36 yaralı askerimizin olduğu bilgisini verdi.

ŞEHİT SAYISI 33'E YÜKSELDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de Rusya destekli Esed rejimi saldırısı sonucunda şehit olan asker sayısının 33'e yükseldiğini bildirdi.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ OLACAK

Esed rejiminin Rusya'dan aldığı desteklerle Türk ordusuna saldırmasının ardından yoğun telefon diplomamasisi başladı. Gece saatlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşürken, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İbrahim Kalın ise ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir görüşme gerçekleşeceği belirtildi.

Saldırı sonrasında Esed rejimine bağlı güçlere misliyle cevap verildi.

 

Sonhaberler

 

Yorumlar