Muhalefetten üst üste İdlib açıklamaları

Rus destekli Esed rejiminin İdlib'deki gözlem noktalarımıza saldırmasının ardından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefetten üst üste İdlib açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya'nın desteklediği Esed rejimine ait savaç uçaklarının İdlib'de askerlerimize hava saldırısı düzenlemesinin ardından açıklama yaparalpartisinin, hükumetin alacağı siyasi ve askeri her kararın bedeli ne olursa olsun yanında duracağını ve destekçisi olacağını belirterek, "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir." ifadelerini kullandı. 

İdlib'de Türk askerlerine yönelik rejim tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli, Türkiye'nin İdlib kırsalında "Katil Esad unsurlarıyla zalim işbirlikçileri tarafından alenen ve alçak bir hava saldırısına maruz kaldığını" belirtti.

CANİLER RAGAİB KANDİLİ'Nİ KANA BULADI

Bahçeli, "Allah korkusu taşımayan, insan sevgisi tanımayan caniler Regaib Kandili'mizi kana bulamışlardır. Derinleşen İdlib krizi milli bekamızı en üst düzeyde tehdit eden bir hüviyete bürünmüştür." değerlendirmesinde bulundu.

BÜTÜN EZBERLER TÜKENMİŞTİR

Saldırıda 33 askerin şehit olduğunu, 32 askerin de yaralandığını anımsatan Bahçeli, "Elbette acımız çok büyüktür. Bundan sonra hiçbir bahanenin, hiçbir sözün itibarı, iradesi ve inandırıcılığı kalmamış, bütün ezberler bitmiş ve tükenmiştir." görüşünü savundu.

Devlet Bahçeli, açıklamasında şunları bildirdi:

İDLİB'E HAREKAT SÜRATLE İCRA EDİLMELİ

"Rusya Federasyonu bizim tarafımızdan malum olan menfur ve meşum yüzünü bir kez daha göstermiş, Türkiye'ye karşı beslediği gizli husumeti açıkça ifşa etmiştir.Katil Esad cinayet ve rezaletleriyle resmen düşman kampa yerleşmiş, nefretin ve şiddetin yegane failine dönüşmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin her türlü askeri müdahale hakkını ve mücadele kararını haklı ve meşru görmektedir. Suriye hava sahasının Rusya tarafından açılıp açılmaması hükmünü tümden kaybetmiş, artık güç ve zor kullanmak kaçınılmaz bir mecburiyet haline gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, hükumetin alacağı siyasi ve askeri her karar, her uygulama, her tasarrufun bedeli ne olursa olsun yanında duracak, destekçisi olacaktır.Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir.Sınır kapılarının açılması da isabetli bir hamledir."

CHP: MECLİS TOPLANMALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib konusunda değerlendirme yapmak üzere kurmayları ile Parti Genel Merkezi'nde toplantı gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib konusundaki gelişmeleri değerlendirmek üzere kurmaylarını gece yarısı olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP Genel Merkezi'nde saat 23.00 sıralarında yapılan toplantının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Meclis'in derhal toplanması çağrısında bulunduklarını belirtti.

AKŞENER: CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM

Akşener, partisinin genel merkezinde, İdlib'deki saldırıya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Acı bir olayla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Akşener, görüşme sağladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bilgileri kendisiyle paylaştığını aktardı. Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra programlarını yarıda keserek Ankara'ya dönmüştü. 

Görüşmede neler konuşulduğunun sorulması üzerine ise Akşener, "Ben devletimizin bugün itibarıyla başı durumunda olan Sayın Cumhurbaşkanıyla bir görüşme yaptım. Cumhurbaşkanını ben aradım ve sadece bilgi aldım. Paylaşmam doğru olmaz." karşılığını verdi.

CHP'nin TBMM'de kapalı oturum gerçekleştirilmesi teklifinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Akşener, bunun yapılmasında fayda olduğunu bildirdi.

"Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin"

Akşener, partisindeki toplantıda değerlendirmelerde bulunulacağına işaret ederek, "Milletimizin başı sağ olsun. Şu anda orada bulunan Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, peygamber efendimize komşu olsunlar." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, daha sonra partisinin genel başkan yardımcılarının da bulunduğu toplantıya geçti.

Yorumlar