Son Dakika: Google ve YouTube çöktü, erişilemiyor

Son Dakika: Google ve ona bağlı birçok platform Türkiye'de bir anda erişilemez hale geldi. Bu nedenle "Google çöktü mü?" soruları sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika: Google ve YouTube çöktü, erişilemiyor

Google ve ona bağlı birçok platform Türkiye'de bir anda erişilemez hale geldi. Bu nedenle "Google çöktü mü?" soruları sorulmaya başlandı.

Google Youtube, Google Çeviri, Adwords, Adsens, Analytics ve diğer platformalarıyla birlikte bir anda cevap verememeye başladı.

Sorunun sadece Türkiye'de değil Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Gürcistan, Azerbaycan, KKTC ve Irak gibi ülkelerde yaşandığı belirtiliyor.

Birkaç dakika süren kesintiden sonra Google ana arama platformu çalışmaya başladı; ancak zaman zaman bu paltformlar yine kesintiye uğramaya devam etti.

İşte, Google platformalarının açılmasında sorun yaşanan ülkeler:

GOOGLE İLE REKABET KURUMU ARASINDA RESTLEŞME

- Rekabet Kurumu, haksız rekabet gerekçesiyle arama devi Google'a 2018 yılında 93 milyon TL ceza kesildiğini açıkladı.

- Kesilen cezayı haksız bulan Google, Türkiye'ye gönderilecek Android telefonlarda Google uygulamalarına 2020 yılı ardından yer vermeyeceklerini açıkladı.

- Google'ın alınan kurallara diğer ülkelerde yaptığı gibi uyması gerektiğinin altını çizen Rekabet Kurumu, ise geri adım atmayacaklarını açıkladı.

- Google'ın açıklamasının ardından Samsung'un Google uygulamaları olmadan Türkiye'de telefon satmak istemeyeceği ve ülkemizden çekileceği iddia edildi. Ancak, şirket yaptığı açıklama ile iddiaları yalanladı ve Türkiye pazarındaki faaliyetlerine devam ettiklerini vurguladı.

Google ve platformalarının Türkiye'de çalışmamasının bütün bu olanlarla ilgisi olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar