SON DAKİKA! Gaziantep Şehir Hastanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te deprem sonrasında inşa edilen hastane ve diğer yapıların toplu açılışını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Şehir Hastanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Depremin ardından yaraları sarıyoruz. Şehirlerimizi ayağa kaldırana kadar dinlenmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

BURASI BÖLGENİN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Gaziantep’te düşen helikopterde 2 pilotumuz şehit olurken bir teknisyenimiz yaralandı. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Gaziantep Şehir Hastane’mizin hayırlı olmasını diliyorum. Biz söz verdik mi yaparız. Gaziantep’e böyle eserler yakışır. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin 1875 yatak kapasitesi yanında 4 bin 500 araçlık otoparkı ile sizlere hizmet verecek. Bağlantı kavşağımızı da resmen hizmete açıyoruz. Öyle bir şehir ki burası bölgenin çekim merkezi olacak. Deprem şehirlerimizi, altyapısıyla üstyapısıyla, şehir merkezi ve kırsalıyla tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLAMASINA HAZIR MIYIZ?

Islahiye’de yapımı tamamlanan konutlarımızın teslim törenini gerçekleştireceğiz. 14 milyon insanı etkileyen asrın afetinin üzerinden 1 yıl geçmişken yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. Hak sahiplerine ilk konutları teslim ediyoruz. Gaziantep’in dev adımlarla büyümesine şahitlik ediyoruz. Durmadan usanmadan çalışmaya var mıyız. Cumhur İttifakı olarak el ele vererek dayanışma içinde yeni bir dönemin başlamasına hazır mıyız? Şehre destek vermeyi sürdürüyoruz. Gaziantep sanayisi, ticareti, tarımı ile bölgesel bir merkez haline geldi.

Tören de konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, "Devletin bütün imkanları sizler için seferber edildi. Büyük acılar yaşasak da umut ve gayretin şart olduğu şuuru ile hareket ettik. 2003’ten bu yana kat ettiğimiz mesafe ortadadır. 761 hastane hizmete açıldı. Milletimiz sağlığımız verdiğiniz için müteşekkirdir. Sağlık çalışanı sayısı 8 katına çıktı. Daha büyük azimle yatırımlara devam ediyoruz" dedi.

Yorumlar