SON DAKİKA! CHP'de bir günde üçüncü istifa... Gürsel Tekin'den sonra iki kişi daha istifa etti

CHP'de belediye başkan adaylıklarının paylaşılamaması nedeniyle yaşanan istifalara peş peşe geldi. Gürsel Tekin'in istifasından sonra Adana'nın iki büyük ilçe belediye başkanları da istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de günün üçüncü istifası geldi

Çukurova ve Seyhan Belediye Başkanları, Soner Çetin ve Akif Kemal Akay, sırasıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den istifa ettiklerini duyurdu. Bu kararlar, parti içindeki mevcut durum ve geleceğe dair önemli soru işaretleri yarattı.

Soner Çetin'in istifasını sosyal medya üzerinden duyurduğu açıklamada, partinin değerlerinden uzaklaşması ve iç kadrolaşmaların artması gibi sebeplere vurgu yaptı. Çetin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığını üzülerek görmekteyiz," ifadelerini kullanarak, bu süreçte yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI AKİF KEMAL AKAY'IN İSTİFASI

Çetin'in ardından Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da istifa kararını kamuoyu ile paylaştı. Akay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "55 yıl boyunca hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi'nden, yöneticilerin kamusal kaynakları yağmalama amaçlarına tahammül edemeyerek istifa ediyorum," dedi.

CHP'DE YENİ ADAYLAR VE GELECEK PLANLAMASI

Bu istifalar, CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından Çukurova ve Seyhan için yeni adayların açıklandığı bir döneme denk geldi. Adana Çukurova'da Emrah Kozay'ın ve Seyhan'da da Oya Tekin'in aday olarak belirlendiği bildirildi.

Yorumlar