Son Dakika: Anayasa Mahkemesi Can Atalay davasında ikinci kez aynı kararı verdi

Anayasa Mahkemesi, tartışmalara rağmen ikinci kez Can Atalay davasında "hak ihlali" kararı verdi.

Google Haberlere Abone ol
AYM ikinci kez Can Atalay için "ihlal var" dedi

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili ve Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay'ın yaptığı başvuruyu ikinci kez inceledi. Mahkeme, Atalay'ın tahliye talebi ve hakkındaki yargılamanın durdurulması isteğini reddetti, ancak dosyasında ikinci kez hak ihlali olduğuna hükmetti.

ATALAY'IN TUTUKLULUK DURUMU VE YARGILAMA

Can Atalay, halen tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, Atalay'ın yargılandığı davada önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Mahkemenin ikinci kez hak ihlali kararı vermesi, davaya ilişkin sürecin seyrini etkileyebilir.

NE OLMUŞTU?

25 Nisan 2022’de tutuklanan Atalay, TİP’ten Hatay milletvekili seçilmesinin ardından yargılamanın durmaması ve hakkında hüküm verilmesi nedeniyle AYM’ye başvurmuştu. Yüksek mahkeme, ihlal kararı verdi ve dosyayı Atalay’ın tahliye edilmesi, yargılamanın durması için yerel mahkemeye gönderdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise Atalay için hüküm verildiği gerekçesiyle dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi. “İhlal kararına uymayan” daire, ihlal yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında ise suç duyurusunda bulundu.

“Yargı krizi” olarak adlandırılan olaya tepkiler sürerken Can Atalay’ın avukatları da bu kez AYM’nin kararına uyulmaması nedeniyle bir kez daha yüksek mahkemeye gitti.

Başvuruyu inceleyen AYM birinci bölümü, oybirliğiyle dosyayı AYM Genel Kurulu’na sevk etti.

Detaylar ekleniyor...

 

Yorumlar

NAZIM Anayasa Mahkemesi kapatılsın Bence Milli değil. bilerek ülkemizin sinir uçları ile oynuyorlar.