SON DAKİAK! Gaziantep'te Meydana Gelen Helikopter Kazasında 2 Pilot Şehit Oldu

Gaziantep'te meydana gelen kazada 2 Emniyet mensubu şehit düştü.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep'te helikopter kazası, 2 şehit

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na ait bir helikopter kaza kırıma uğradı. Hatay Havalimanı'ndan Gaziantep Havalimanı'na gitmek üzere havalanan EM 708 kuyruk numaralı helikopter, Kartal Köyü mevkiinde kaza yaptı. Kazada, helikopterde bulunan 2 pilot şehit oldu, bir teknisyen ise yaralandı.

KAZA DETAYLARI

Olay, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde gerçekleşti. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopter, Hatay Havalimanından Gaziantep Havalimanına gitmek üzere havalanmıştı. En son saat 22.49'da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ile temas halinde olan helikopter, belirtilen lokasyonda kaza kırıma uğradı. Kazada, helikopterde bulunan 2 pilotumuz şehit olurken, bir teknisyen yaralandı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazayla ilgili bir açıklama yaparak şehit olan pilotlar için rahmet, yaralı teknisyen için ise acil şifalar diledi.

Bakan Yerlikaya, "Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum," ifadelerini kullandı.

Kazanın ardından bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralı teknisyenin durumu hakkında detaylı bilgi verilmese de, sağlık ekiplerinin hızla müdahale ettiği bilgisi paylaşıldı. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı ve kazanın nedenlerinin araştırıldığı belirtildi.

Helikopter kazaları, genellikle çok yönlü ve karmaşık faktörlerin bir araya gelmesiyle meydana gelir. Bu nedenle, kaza soruşturmaları titizlikle ve kapsamlı bir şekilde yürütülmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ve ilgili diğer kurumlar, kazanın nedenlerini belirlemek ve benzer olayların önüne geçmek adına çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorumlar