Siyer-i Nebi yarışmasına başvuru süresi uzatıldı

Anadolu Gençlik Derneği'nin her yıl düzenli bir şekilde gerçekleştirdiği Siyer-i Nebi yarışmasının bu yılki başvuruları hala devam ediyor. Siyer-i Nebi yarışmasının 18 Kasım'da sona eren başvuru süresi 10 gün daha uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Siyer-i Nebi yarışmasına başvuru süresi uzatıldı

Anadolu Gençlik Derneği tüm Türkiye genelinde altıncısını düzenleyeceği Siyer-i Nebi yarışmasının yeni detaylarını açıkladı. Buna göre 18 Kasım'da sona ermesi beklenen başvurular için yeni bir karar alındı. Başvuru süreci 28 Kasım 2018 tarihine kadar uzatıldı. 

“Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar.” Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir ve bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir düşüncesinde çalışmalarını sürdüren Anadolu Gençlik Derneği gerçekleştirdiği hayırlı çalışmalarından birin daha duyurusunu yaptı.

Öncelikli amaçlarının öğrencilerin peygamber efendimizin hayatını okumalarını sağlamak olduğunu belirten dernek yetkilileri, okumakla beraber öğrencilerin okuduklarını hayatlarına tatbik etmelerini hedeflemekte olduklarını belirtti.

Yedincisi düzenlenen Siyer-i Nebi (Peygamberimizin Hayatı) yarışma lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek bir yarışmadır. Öğrencileri www.efendimizinizinde.com adresine girip online kayıt yaparak yarışmaya katılma hakkı elde ediyor. 30 Eylül ile 18 Kasım tarihleri (başvuru tarihi 28 Kasım olarak sonradan değiştirildi) arasında kayıt sürecinin devam edeceğini belirten Anadolu Gençlik Derneği yetkilileri sınavın 15 Aralık 2018 Cumartesi günü gerçekleştirileceğini bildirdi.

Öğrencilerin ad-soyad, tc no ve okul adı gibi bilgilerde yapmış oldukları kayıt sonrasında yarışma için okumaları gereken kitap Anadolu Gençlik Derneği şubeleri tarafından öğrenciye ulaştırılıyor.

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ NE KADAR?

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüller verileceğini duyuran dernek yetkilileri Türkiye genelinde birinciye 8.000 TL, ikinciye 6.000TL ve üçüncüye 4.000TL verileceğini belirtti.

Ayrıca ilçe bazında da yine dereceye girenlere ödüller verileceği belirtildi.

Yorumlar

Hatice kübra