Sivrihisar’da 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 79. yılında Sivrihisar’da da anma törenleri düzenlendi.İlk programda, Sivrihisar Adalet Sarayı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konuldu. Akabinde tören alanında ssaygı...

Google Haberlere Abone ol
Sivrihisar’da 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 79. yılında Sivrihisar’da da anma törenleri düzenlendi.

İlk programda, Sivrihisar Adalet Sarayı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konuldu. Akabinde tören alanında ssaygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, sinevizyon gösterisi, Atatürk Oratoryosu ve Ata’nın sevdiği türküler ile devam etti. Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Sadık Albayrak’ın katıldığı programda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler saygı ve rahmet ile anıldı.

Diğer bir programda ise, Sivrihisar Belediyesi Sergi Salonu’nda öğrencilerin yapmış oldukları yaklaşık 60 adet ’Atatürk’ konulu resim sergilendi. 16 Kasım tarihine kadar ziyarete açık olacak serginin açılışını; Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Sadık Albayrak ve Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü gerçekleştirdi.

Yorumlar