Sırrı Süreyya Önder açıkladı: Bize aracı gönderdiler, şurada kiminle çalışalım, diye

İstanbul ve Ankara dahil birçok yerde birlikte çalışarak belediye başkanlarını birlikte seçen İyi Parti ile HDP arasında derin çatlaklar oluşmaya başladı. Akşener'in İyi Parti hakkındaki ifadelerine HDP'den iki parti arasındaki sırrı ifşa ile cevap geldi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin gibi illerde ittifak yapan HDP ile İyi Parti'nin arasına kara kediler girdi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in anketlerden bir türlü beklediği sonucu alamaması, halktan tepkiler alması üzerine HDP ile mesafeli durmaya başlaması HDP kanadından tepkiyle karşılandı.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Bizim gözümüzde HDP, terör örgütü PKK'nın uzantısıdır. Kandil'in yanında konumlandırıyoruz" sözlerine iki parti arasındaki örtülü ittifakı ifşa ederek cevap verdi.

Medyascope'ye konuşan Önder şu ifadeleri kullandı: Bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım' diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez.

İYİ Parti'yi kast ediyorum, 'Bizim nazarımızda şuradadır' diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır.'

AKŞENER ÇAĞRISINDA HDP'Yİ DIŞLADI

Öte yandan Meral Akşener, 9 Mayıs Anneler Günü mesajında bütün siyasi partileri tek çatı altında birleşmeye çağırdığı konuşmasında, bütün siyasi parti liderlerini saydı ancak HDP liderlerinin isimlerini zikretmedi.