Sinovac durduruldu mu? Sinovac neden durduruldu?

Sinovac kaldırıldı mı, durduruldu mu? Sinovac aşısının kullanımı durduruldu mu, neden durduruldu soruları bazı muhalif internet sitelerinde çıkan iddialar üzerine vatandaşlar tarafından merakla soruluyor. Bazı sitelerin iddiasına göre Çin ürünü Sinovac'ın bir serisinin durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
Sinovac aşısının kullanımı durduruldu iddiası

Sinovac kaldırıldı mı, durduruldu mu? Sinovac neden durduruldu? ya da Çin aşılarının kullanımı, Coronvac veya Sinovac aşısının kullanımı durduruldu mu, neden durduruldu soruları merakla cevap arıyor. Çünkü bazı internet sitelerinde ortaya atılan iddialara göre Çin'den getirilen Sinovac aşılarının bazıları durduruldu. Sinovac aşısının neden durdurulduğu konusunda ise vatandaşların meraklı soruları cevap bekliyor. 

Sinovac durduruldu mu? Sinovac neden durduruldu?

Sinovac aşısı Çin tarafından üretiliyor. Türkiye'de de yaygın olarak kullanılıyor.

 

Muhalif bazı gazetelerin internet sitelerinde yer alan iddialara göre; bazı Sağlık Bakanlığı'nın 18 Mayıs 2021 üretim tarihli 'B1880035A' serisi Sinovac aşılarının kullanımını dün öğleden sonradan itibaren durdurduğu öğrenildi.

Sakarya'da yayın yapan yerel haber sitesi t54'ün aktardığına göre; 29 Haziran'dan bu yana uygulanan seri aşının durdurma gerekçesi bildirilmezken bu aşılardan olan onbinlerce kişiye herhangi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili aşıların uygulandığı merkezlere “aşılamayı durdurun” bilgisi dışında bilgi de verilmedi. Kullanılan aşının sağlık açısından bir tehlike yaratıp yaratmadığı ve koruyuculuğu olup olmadığı bilinmiyor.

TTB Genel Sekreteri Bulut, gerekçesi tam bilmemekle birlikte muhtemelen bir sorun yaşandığını söyleyerek, “Bu seri aşılarla ilgili muhtemelen bir sorun yaşandı, kullanımını askıya aldılar. Bu aşıları tekrar kontrole aldılar. Kontrole alınma gerekçesini, sonrasında aşıların geri çekilip çekilmeyeceğini veya tekrar kullanımına devam edilip edilmeyeceğini bilmiyoruz” dedi.

Sinovac aşısı durduruldu mu veya kullanımı askıya mı alındı sorularının cevapları için Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama gelmesi bekleniyordu. Beklenen açıklama 12 Temmuz Pazartesi günü itibariyle geldi.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından CoronaVac açıklaması yapıldı.

Açıklamada, "450 adet CoronaVac aşısının primer ve sekonder ambalajları üzerinde yer alan tarihlerde 2 günlük fark olması dışında bir hataya rastlanmamış olup güvenlik açısından aşıların uygulanmalarında bir sakınca bulunmamaktadır" denildi.


 

Yorumlar