Simite yapılan yüzde 50 zam geri çekildi

Ankara'da simit fiyatlarına yüzde 50 zam yapan simitçiler gelen tepkiler sonrasında geri adım atarak zammı geri çekti.

Google Haberlere Abone ol
Simite yapılan yüzde 50 zam geri çekildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, daha önce Ankara'da simide yapılacak zammın iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 27 Ocak'ta simidin fiyatının 15 TL olacağını açıklayan Delibaş, yeni bir açıklama yaparak zam kararının geri alındığını belirtti. Buna göre Ankara'da simit, bir önceki fiyatı olan 10 TL'den satılmaya devam edecek.

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Delibaş, daha önceki açıklamasında, "Özür dilemesi gerekenler sadece bizler değiliz." ifadesini kullanmıştı. Yeni açıklamasında ise, Ankara simidinin 10 TL'den satışının devam edeceğini teyit etti ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek özür diledi.

MALİYET VE DESTEK TALEBİ

Delibaş, geçtiğimiz hafta esnaftan gelen zam talebini değerlendirdiklerini ve 10 TL'den 15 TL'ye çıkma kararı aldıklarını anlattı. Ancak yapılan değerlendirme sonrasında 15 TL'nin yüksek olduğuna karar verilerek zammın iptal edildiğini bildirdi.

Ayrıca, daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi'nden un desteği aldıklarını ve bu sayede 9 ay boyunca zam yapmadıklarını ifade etti. Esnafın desteklenmesi durumunda bir sene boyunca zam yapmayacaklarını belirtti. Maliyetlerin yükselmesi durumunda zam yapma zorunluluğundan bahseden Delibaş, destek alınması halinde zam yapmayacaklarını vurguladı.

KİRA VE MALİYETLER

Esnafın bulunduğu yerlerin kiraları nedeniyle maliyet farklılıkları oluştuğuna dikkat çekti. Taban-tavan fiyat uygulamasına geçilmesinin faydalı olacağını belirtti. Delibaş, bazı açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ve bu nedenle özellikle devlet büyüklerinden özür dilediğini belirtti. Kendi esnaf teşkilatının özür dilemesi gerektiğini ifade etmek istediklerini, ancak sözlerinin farklı anlamda algılandığını ve bu durumdan dolayı halktan da özür dilediğini ifade etti.

Yorumlar