Şimdi de Kanuni'ye dil uzattı

Daha önce çıktığı bir televizyon programında Fatih Sultan Mehmet hakkında sarfettiği "Fatih'in Müslümanlığı bile tartışılıyor" sözleri ile gündeme gelen Celal Şengör haddini aşarak Kanuni Sultan Süleyman'a da dil uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Şimdi de Kanuni'ye dil uzattı

Basın mensuplarının da bulunduğu bir panelde konuşan Prof. Dr. Celal Şengör, "Osmanlı'ya altın çağını yaşatan padişah" olarak anılan Kanuni Sultan Süleyman hakkında ağır hakarette bulundu.

Haddini aşan jeoloji mühendisi Şengör, Kanuni Sultan Süleyman için, "Piri Reis'in hayatındaki en büyük talihsizliği, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir salağın zamanında doğmuş olmasıdır." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine toplantının moderatörlüğünü yapan Gazeteci Fatih Altaylı ise, "Celal Hoca'yı daha fazla konuşturmayalım ki yarın hakkında olumsuz şeyler okumayalım." dedi.

Şengör daha önce katıldığı bi canlı yayın programında ise Osmanlı Devleti'ni hem "işgalci" olarak tanımlamış, hem de "Cihan İmparatorluğu" olarak anılmasına karşı çıkmıştı. Yaptığı konuşmada Osmanlı Devleti'nin bir medeniyet kuramadığı zırvasını dile getiren Şengör, "Osmanlı 6 milyon kilometre kare. İşgal ettiği medeni yerler Anadolu'nun batısı ve Balkanlar... Osmanlı, buralarda bir uygarlık oluşturamamış. Çünkü Osmanlı kötü bir dönemde kurulmuş. Avrupa'nın ve Müslüman dünyasının entelektüel olarak çöktüğü bir dönemde kurulmuş." ifadelerini kullanmıştı.

Yine aynı konuşmada Fatih Sultan Mehmed Han için de akla ziyan ifadeler kullanarak, "Biliyorsunuz, Fatih'in Müslümanlığı bile tartışılıyor." demişti. Şengör'ün bu sözleri tarihçiler tarafından büyük tepki toplamış, kendisine yönelik olarak "Herkes işini yapsın." denilmişti.

Yorumlar

ihsan bu adamı gündem etmeyin ateistin sapığın teki depremci falanda değil sahtekar