Silinen mesajları nasıl geri yüklerim?

Birçok kişi, cep telefonundan silinen mesajları geri yüklemek istiyor. Ancak bunun nasıl yapılacağını bilmiyor. Eski model cep telefonlarında silinen mesajları geri yüklemek biraz zor; ancak yeni nesil akıllı cep telefonlarında silinen mesajları geri yüklemek kısmen de olsa mümkündür. Peki, silinen mesajları nasıl geri yüklerim?

Google Haberlere Abone ol
Silinen mesajları nasıl geri yüklerim?

Cep telefonu kullanan birçok vatandaşın karşılaştığı en büyük problemlerden biri de silinen kısa mesajların yani SMS'lerin yeniden nasıl yükleneceği sorunudur. Yani birçok vatandaş, silinen mesajları nasıl geri yüklerim diye merak ediyor. Eski cep telefonlarında silinen mesajları geri yüklemek biraz sor. Ancak yeni nesil akıllı cep telefonlarında silinen mesajları geri yüklemek biraz daha mümkündür. Silinen mesajları geri getirme yönteminde iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlar birbirine göre farklılık arz ediyor.

iPhone telefonlarında silinen mesajları geri yükleme yöntemi

Silinen mesajlar iOS’ta, iCloud veya iTunes üzerinden yedekleme sayesinde geri getirilebilir. Bunun için;

Dosya>>Aygıtlar ve Yedekten Geri Al seçeneğini takip ederek bu bölümden silinen mesajlarınızı geri getirebilirsiniz.

Dosyalarınız yedeklemek için ise; Dosya>>Aygıtlar ve Yedekle seçeneklerini takip ederek yedekleme işlemini başarı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Samsung telefonlarda silinen mesajları geri yükleme

Android işleştim sistemine sahip cihazlarda silinen mesajları geri getirmek için recovery (kurtarma) programlarından birini kullanmanız gerekiyor. Önerebileceğimiz kurtarma programlarından birkaçı;

  1. Android Data Recovery
  2. Coolmuster Android SMS+Contacts Recovery
  3. Wondershare Dr Fone for Android

Yukarıda belirtilen programlardan birini telefonunuza yükleyerek silinen mesajlarınızı kolay bir şeklide geri getirebilirsiniz. Ayrıca Android Data Recovery uygulaması ile sadece silinen mesajlarınızı değil, aynı zamanda silinen fotoğraflarınızı, videolarınızı, telefon rehberinizi ve birçok dosyanızı da geri getirebilirsiniz. 

Aşağıda anlatılan adımları izleyerek silinen mesajları geri getirebilirsiniz.

1- Yukarıda ki kurtarma programlarında biri bilgisayarınıza yükleyin.

2- Telefonunuzun ayarlar kısmından “Telefon Hakkında” bölümüne dokunun. Gelen ekrandan “Derleme Numarası” seçeneğine 7 kez dokunun. Daha sonra “Ayarlar” bölümüne geri gelerek “Geliştirici Seçenekleri”ne dokunun. Karşınıza gelen sayfada “USB hata ayıklama” seçeneğini işaretleyin.

3- Kurtarma Programı açıkken telefonunuzu USB kablo yardımıyla bilgisayarınıza bağlayın.

4- Programdan “Tarama-Scan”a dokunarak silinen verileri yeniden taratın.

5- Telefonunuzun mesaj bölümün açın.

6- Telefonunuzun ekranına silenmiş olan mesajlarınız geri gelecektir. Mesajları işaretleyerek “Recover”e dokunun. Silinmiş olan mesajlarınız geri gelmiş olacaktır.

Kaynak: incehesap.com

Yorumlar