Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir?

Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, neden yeniden gündeme geldi, daha önce nerelerde çalıştı veya ne işlerle meşgul oldu, şimdi nerede soruları bu aralar merakla soruluyor ve cevap aranıyor.

Google Haberlere Abone ol
Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir?

Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, mesleği nedir, ne iş yapıyoür, nerede kalıyor, ne ile suçlanıyor? Adı kamuoyunda sık sık gündeme gelen Serkan Kurtuluş'un bağlantıları ve hakkındaki suçlamalar duyanları şaşırtıyor. 

Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir?
Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir?

 

Serkan Kurtuluş adını Türkiye, İzmir'de ev hapsindeyken öldürülen iş adamı Ahmet Kurtuluş cinayetiyle duymaya başladı. FETÖ borsası kurmakla suçlananlar arasında bulunan Ahmet Kurtuluş, ev hapsi şartıyla bırakılmış, evinde tutuluyordu. Bu sırada kendisini polis olarak tanıtarak gelen bir kişi tarafından vurularak öldürülüyordu. İşte bu kişi Serkan Kurtuluş'u. 

İddiaya göre Serkan Kurtuluş İzmir’de 60 kişilik organize suç örgütünün lideri konumunda bulunuyor. Suriye savaşının başladığı dönemde Suriye’ye gönderilen isimlerden biriydi. Düşürülen Rus uçağının pilotunu öldüren isimler arasında yer alıyordu. Suriye’de bir müddet kaldıktan sonra İzmir’e geri dönüyor. 15 temmuz sonrası birçok esnafı kaçırarak şantaj ve tehditle onlardan para topladığını itiraf ediyor.

Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir?
Serkan Kurtuluş

 

Gasp, yağma, tehdit, silahlı tehdit, adam yaralama, adam kaçırma, çırılçıplak soyup resim çekerek şantaj yapma olayları çoğalıp şikayetler artınca hakkında soruşturma açılıyor. 

Soruşturma derinleştikçe Serkan Kurtuluş’un derin ve kirli ilişkileri ortaya çıkıyor. Serkan Kurtuluş ifadesinde İzmir İstihbarat Şubesi eski Müdürü Kudret Dikmen ve eski AK Parti il başkan yardımcısı Ahmet Kurtuluş ile ortaklaşa çalıştığını itiraf ediyor.

Serkan Kurtuluş, polis müdürü olan Kudret Dikmen’in FETÖ operasyonlarında gözaltına alınacak kişilerin listesini kendisine verdiğini, kendisinin de “seni dosyadan çıkaracağız” vaadiyle bu isimlerden 200 bin ile 1 milyon TL arasında para aldığını itiraf ediyor.

Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir?
Serkan Kurtuluş, Suriye'nin kuzeyinde Türkmen Dağı'nda savaşırken

 

İddianamede, gözaltı listesinde bulunan müşteki İ.G.’nin polis süsü verilmiş örgüt üyeleri tarafından kaçırılarak alıkonulduğu, bir süre sonra çıplak fotoğraflarının çekilerek serbest bırakıldığı ve baskıyla iki kez para alındığı ifadeleri var.

Serkan Kurtuluş’un operasyon listesinde yer alan iş adamlarına giderek (Y.P isimli iş adamı) “Cemaate 8. ayda operasyon yapılacağını, ‘100 bin dolar vermesi halinde aklanacağını, gözaltı listesinin elinde olduğunu, istihbarat müdürünün arkadaşı olduğunu” söylediği ifadeleri var.

T. K isimli iş adamı ise: Bana da bu teklifi yaptılar, inanmadım. Serkan beni istihbarat müdürü K. Dikmen’le görüştürdü. Görüşme sonrası Kurtuluş’un kendisinden 500 bin TL istediğini, 250 bin TL’ye anlaştıklarını anlattı. 

Serkan Kurtuluş kimdir, nerelidir?
Caption

 

Dosyada istihbarat müdürü Kudret Dikmen’in çete liderini makamına çağırdığı, kaçırılacak kişilerin sinyal bilgilerini çeteye aktardığı, kaçırılan kişilerden birinin İ.Ş olduğu, MASAK araştırmasında istihbarat müdürünün hesabında açıklaması olmayan paraların bulunduğu yer alıyor.

Serkan Kurtuluş ifadesinde “İstihbarat müdürü ve eski AK Parti İzmir il başkan yardımcısı Ahmet Kurtuluş” ile bu paraları bölüşüyorduk, istihbarat müdürü benden İl emniyet müdürü Celal Uzunkaya’nın payı diyerek ekstra para alıyordu, ona verip vermediğini bilmiyorum ” ifadeleri var.

Bu ifadelerden sonra Çete içinde karşılıklı restleşmeler ve kavgalar yaşanıyor. Serkan Yıldırım’ın AK Parti il başkan yardımcısı ile arası bozuluyor. Bir müddet sonra ise Serkan Kurtuluş öldürülüyor.

Cinayet sonrası S. Kurtuluş Gürcistan’a kaçıyor. İzmir S. kurtuluş hakkında uluslararası tutuklanma talebi çıkarıyor. Gürcistan’da gözaltına alınan Kurtuluş bir süre tutuklu kalıyor. İade için bürokratik işlemler devam ederken boşluktan yararlanarak Arjantin’e kaçıyor.

İddianamede yer alan ifadeler üzerine İstihbarat Müdürü şüpheli Kudret Dikmen hakkında Emniyet Genel Müdürlüğünden istenen soruşturma iznine RED cevabı geliyor. (Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü isimli müdürlerin şahsı kolladığı iddia edildi)

Konuyla ilgili haberler çoğalınca soruşturma izni verilmemesi kararına yapılan itiraz üzerine 28 Ağustos 2018’de Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Dava Dairesinin kararı üzerine soruşturma izni verildiği ortaya çıkacaktı.

Arjantin’de İnterpol tarafından tutuklanan Serkan Kurtuluş, Buenos Aires’te hapishanede tutuluyor.


 

Yorumlar