Serengeti ne demek?

Serengeti ne demek, kelime anlamı nedir, neresi için kullanılan bir ifadededir veya Serengeti nerededir? İşte Serengeti hakkında merak edilen konulardan bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Serengeti ne demek?

Serengeti ne demek, kelime anlamı nedir veya Serengeti nerede, nereye bağlı bir yer mi, ülke mi, devlet mi nedir? İşte Serengeti hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Serengeti adını Afrika konulu belgesellerden sıklıkla duyarız. Hatta Afrikayla ilgili belgesellerin neredeyse yarısının Serengeti ile ilgili olduğunu söylemek çok da abartılı olmaz. 

Özellikle de antilop ve zebra göçleri denilince ilk akla gelen yer Serengeti'dir. 

Meşhur uzun konvoylar halindeki antilop göçleriyle ilgili görüntülerin tamamı Serengeti'de çekilmiştir. Çünkü burada yaşayan otçulların göçleri genellikle kitlesel halde yaşanır. 

Peki, Serengeti ne demek, kelime anlamı nedir? 

Serengeti Afrika kıtasında bulunan Tanzanya ülkesinde yer alan devasa bir safari parkının adıdır. 

Mevsimsel olarak çöl ve yeşil olabilme kapasitesine sahip olan Serengeti'nin bir başından öte yanına gitmek için 3 bin kilometre kat etmek gerekiyor. Yani Türkiye'yi bir baştan diğer başına gidip gelmek gibi bir şey. 

Serengeti dünyanın en büyük düzlüklerinden biridir. Mevsimine göre değişmekle beraber, yeşil ve otlak alanlarıyla dünyanın en kalabalık otçullarını barındırır. 

İddialara göre milyonlarca otçul hayvan Serengeti düzlüklerinde yaşamaktadır. 

Serengeti'nin kelime anlamına gelince;

Serengeti yerel Masai dilinde bir kelimedir.

Kelimenin anlamı ise düzlüklerin şekliyle müsemma bir anlam ifade ediyor.

Serengeti'nin kelime anlamı, "Sonsuzluk" demektir.

Afrika kıtasındaki aslanların çoğu Serengeti'de yaşamaktadır.

Yorumlar