Seksenler Suna ayrıldı mı, neden yok?

Seksenler Suna neden ayrıldı, neden yok, ayrıldı mı, Suna kimdir, kaç yaşında, gerçekte adı ne? Diye yeni katılan karakterlerden biri de Suna oldu. Çırak Cemal'in büyük aşkı Suna dönemin yeni neslini temsil eden klasik bir üniversite öğrencisidir. Melahat'ın kızı Suna karakterini kim oynuyor?

Google Haberlere Abone ol
Seksenler Suna ayrıldı mı, neden yok?

Seksenler Suna ayrıldı mı, neden yok? Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçekte adı nedir, soruları diziyi izleyenlerin son dönemlerde sıklıkla sorduğu ve cevabını merak ettiği sorulardır. Suna ve annesi Melahat Seksenler dizisinin yeni fenomenleri haline gelmiş durumda. Genç neslin temsilcisi ve orta yaş neslinin temsilcisi iki ismin dizideki performansları göz dolduruyor. Seksenler Suna karakterinin gerçek adı ve biyografisi izleyenler tarafından merak ediliyor. Seksenler Suna neden ayrıldı, neden yok, ayrıldı m?

Suna en son yurt ile yaşadığı sorun nedeniyle sokakta kalıyor. Bu durumu annesine nasıl anlatacağını bilemez durumdayken Ahmet ile Gülben imdadına yetişir. Çırak Cemal'in en büyük aşkı, karşılıksız sevdası Suna'nın gerçek adının ne olduğu merak ediliyor. 

Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?
Suna son senaryoya göre eski solculardan olan şimdilerde avukatlık yapan Nevzat'a karşı bir şeyler hissediyor. Ancak buna rağmen Burak adında üniversiteden bir gençle çıkıyorlar. Bu durum Nevzat'ın canını sıktığı kadar aslında Suna'nın da hoşuna gitmiyor. Özellikle de Nevzatın da bir avukat kadınla yakınlaşmaları Suna'yı daha da üzmeye başlayacaktır.

 

Seksenler Suna karakterini canlandıran oyuncu dönemin gençlik ruhunu ve atmosferini yansıtan bir karakterdir. Seksenler dizisine bu sezon yeni katılan karakterlerden biri de Melahat Hala'nın kızı Suna oldu. Fehmi karakterinin kız kardeşi olan Melahat, Avrupa'dan kızı için İstanbul'a gelmiş ağabeyinin evinde misafir olmuştu. Melahat'ın gelişiyle birlikte Suna karakteri de ondan sonra diziye dahil oldu. Haliyle Seksenler Suna kimdir sorusu da sıkça dillendirilmeye başlandı.

Suna, Seksenler dizisinin anlatmaya çalıştığı 80'li yıllarda yaşayan ancak çağının modasına uygun şekilde yaşamaya çalışan yeni nesil gençliği temsil eden bir karakterdir. İstanbul'da üniversite eğitimi gören Suna, tek başına yaşamaya ve özgür bir hayat sürmeye alışkındır.

Suna'ya mahalleye gelip gitmeleri Kahveci Mesut'un çırağının gönlünü çeler. Çırak, Suna'dan habersiz ona platonik aşk besler. Tabii ki bu durumu başta Metin Şentürk'ün canlandırdığı Ferit karakterinin gözünden kaçmıyor. 

Mahallede Nevzat, Burak ve Mesut'un çırağı dahil üç kişinin aşık olduğu Suna, kime aşık olduğu konusunda bocalama yaşıyor. 

Bu konuda ona Rukiye yengesi imdadına yetişiyor. Kalbinin sesini dinlemesini isteyen Rukiye yengesinin sözünü dinleyen Suna, Burak ile yolları ayırmanın ilk adımını atıyor. Onu sevmediğini anlayan Suna, kalbinin gerçek sahibinin kim olduğunu anlamaya başlıyor.

Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?
Suna, dönemin gençliğini yansıtan halleriyle ailesine ve özellikle de annesine karşı özgürlüğünü kazanmaya çalışmaktadır. Ancak eli maşalı Melahat ise buna pek de sıcak bakmamaktadır.

Bu durum başta annesi Melahat hanım olmak üzere herkesi endişelendiriyor. Ancak Suna bu durumdan pek etkilenmediğini belirterek özgür bir şekilde yaşamaya alışık olduğunu anlatmaya çalışıyor. Mahalleye gelişi, o dönemlerin yeni nesil gençliği ile dönemin gelenekçi nesilleri arasındaki durumu da ortaya koyuyor. Peki, Seksenler Suna karakterini canlandıran oyuncu kimdir, gerçek adı nedir? 

Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?
Seksenler Suna devrin gençliğini resmediyor.

 

Dizinin senaryosuna göre Seksenler Suna, uzun süredir yurt dışına gitmek için hazırlıklar yapıyordu.

Yapılan hazırlıklar sonrasında yurt dışına gitti. 

Suna'nın gidişi en çok Nevzat'ı üzerken; tekrar geri dönüp dönmeyeceği ise ilerleyen bölümlerde belli olacak.

Seksenler Suna karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Eda Akalın'dır. Peki, Eda Akalın kimdir?

EDA AKALIN KİMDİR?

Eda Akalın 1994 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Oyunculuk kariyerine ise Müjdat gezen Tiyatro Kursu'nda 2009 yılında henüz 15 yaşında adım attı. 2013 yılında ise Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümü'nü kazandı. Dört yıl sonra zamanında bitirdiği bu okultan sonra International School Theatre Association ISTA'ya kayıt oldu. 

Seksenler dizisinden önce "Keşke Hiç Büyümeseydik" isimli 2018 yılı yapımı gençlik dizisinde rol aldı. 

Eda Akalın, "Masallardan Geriye Kalan" filmi ile "Ara Beni" isimli filmde rol aldı.

Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?
Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?

Akalın'ın Tevfik d’Or Yarışması'nda En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile Craft Oyunculuk Atölyesi tarafından verilen En İyi Kadın Oyuncu ödülü bulunuyor.

Tiyatro hayatına İngilizce Tiyatro ile adım atmış, ardından Lise döneminde Fransızca Tiyatro yapmıştır. Lise tiyatro ekibi ile festivallerde 1.lik ödülü kazanan genç oyuncu, en son Carmen isimli oyunda En iyi kadın oyuncu ödülü ile Paris’te İnsan Hakları Konferansı’na katılımı gerçekleşmiştir.

Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?
Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?

 

3 ay İngilizcesini geliştirmek için Washington D.C.’de Georgetown Prep’te bulunmuştur.

Ayrıca Fransızca için de yaz sezonunda Paris’te Accord isimli bir okulda dil eğitim almıştır.

Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?
Seksenler Suna kimdir, kaç yaşında, gerçek adı nedir?

 

Daha sonra Duru Tiyatro’da devam eden başarılı oyuncu, Bilgi Üniversitesi Reklamcılık ve Sosyoloji bölümü mezunudur.

Erasmus programı ile katıldığı, Amsterdam’dan dönmüş eğitimini Craft Oyunculuk atölyesinde sürdürmüştür.

Eda Akalın oyunculuğun yanı sıra, hikaye, oyun metinleri, şarkı sözü ve senaryo yazmaktadır.

Eda Akalın İstanbul doğumludur, ancak baba tarafından aslen nereli olduğu bilgisine ulaşılamamıştır. Ayrıca boy, kilo ve diğer bilinmeyen özellikleri araştırılmaktadır.


 

Yorumlar