Seksenler Sami Usta veya Pastacı Sami kimdir, nerelidir?

Seksenler Sami Usta veya Pastacı Sami kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir, sorularının yanıtları aranıyor. Dizinin senaryosuna göre dönemin vazgeçilmezlerinden biri olan pastane kültürünü yansıtan karakterdir. Peki, Berat Yenilmez kimdir, aslen nereli, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Seksenler Sami Usta veya Pastacı Sami kim, nereli?

Seksenler Sami Usta veya Pastacı Sami kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Pastaneci karakterini canlandıran Berat Yenilmez'in kim olduğu seyirci tarafından merak ediliyor. Pastaneler, Seksenli hatta doksanlı yıllarda ülkemizin kültüründe önemli yer teşkil eden önemli mekanlardı. Kültürümüzün bir parçası haline gelen pastaneler, şimdiki kafetaryaların görevini görüyordu. Ancak aynı zamanda insanların tatlı ve pasta ihtiyacını karşıladığı mekanlardı. Hemen hemen her köşede bir pastaneye rastlamak mümkündü. Her mahallenin olmazsa olmazı bir pastanesi mutlaka olurdu. Gençlerin uğrak yeri, sevgililierin buluşma mekanları pastanelerdi. Peki, Seksenler Sami Usta veya Pastacı Sami kimdir?

Seksenler Sami Usta veya Pastacı Sami kimdir?
Seksenler Sami Usta ve kızı

 

Seksenler dizisindeki karakteriyle çok sevilen Berat Yenilmez espirileri ve karakteriyle izleyenleri çok eğlendiriyor. Dizinin en çok sevilen karakterlerinin başında gelen Berat Yenilmez vatandaşların en çok dikkatini çeken oyuncular arasında yer alıyor. 

Berat Yenilmez aslen Sakaryalıdır.

Ekim 1970 yılında dünyaya gelen Yenilmez, 49 yaşındadır.

İşte Berat Yenilmez (Pastacı Sami) biyografisi:

Seksenler Pastacı Sami Usta Kimdir?
Pastacı Sami'nin Pastanesinden bir kare

 

Berat Yenilmez,namı diğer pastacı Sami, 5 Ekim 1970 tarihinde Sakarya'da dünyaya gelmiştir. Avustralya'da Charles Sturt Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun olan Yenilmez aynı zamanda Müjdat Gezen Sanat Merkezi eğitim görmüştür.

Pek film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan Berat Yenilmez, 2012 yılında Birol Güven'in yönetmenliğini yaptığı "Seksenler" dizisinde Pastacı Sami karakterini canlandırmaya başladı. Dizide Şoray Uzun,Rasim Öztekin, İlker Ayrık, Begüm Öner, Suzan Kardeş, Özlem Türkad,Serhat Kılıç, Yasemin Çonka, Vural Çelik, Ceyhun Fersoy, Necmi Yapıcı, ile birlikte rol aldı. Geçtiğimiz sezon yayın hayatına veda eden "Seksenler" dizisi vatandaşların yoğun talepleri üzerine yeniden yayın hayatına başladı.

Berat Yenilmez evlidir. Eşi banka görevlisidir.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları :

Rosa Lüksemburg

Kuyruklu Yıldız Altında

Suç ve Ceza

Hasır Şapka

Hürrem Sultan

Filmleri ve Dizileri :

2014 - Bana Masal Anlatma (Sinema Filmii)

2012 - Sus (Güray) (Kısa Film)

2012 – 2014 - Seksenler (Pastacı Sami) (TV Dizisi)

2009 - Çılgın Kanal (Ersin) (TV Dizisi)

2009 - Ramazan Güzeldir (TV Dizisi)

2008 - Kurbanlık (Ferdi) (Sinema Filmii)

2007 - Kurtlar Vadisi Terör (Komutan) (Sinema Filmii)

2007 - Hayat Kavgam (TV Dizisi)

2006 - Yanılgılar (Şair) (Kısa Film)

2004 - Gönül Yarası (Tolga) (Sinema Filmii)

2003 - Gurbet Kadını (Üsteğmen Ali) (TV Dizisi)

2002 - Sırlar Dünyası / Sır Kapısı (Komiser) (TV Dizisi)

2002 - Biz Size Aşık Olduk (Berke) (TV Dizisi)

1997 - Ruhsar (Selçuk) (TV Dizisi)

1997 - Böyle mi Olacaktı (TV Dizisi)

1995 - Ak Saçlı Delikanlılar (TV Dizisi)


 

Yorumlar

Sezai Durukan Seksenler dizisini severek izliyordum fehminin eniştesi diziyi izlenmez hale getirdi çıkarın lütfen rolden sinir verici