Şehitler toprağa veriliyor

Şemdinli ilçesindeki saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi, Samsun'da toprağa verildi

Google Haberlere Abone ol
Şehitler toprağa veriliyor
SAMSUN (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun cenazesi Samsun'da toprağa verildi.
Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan alındıktan sonra Yakakent ilçesine bağlı Mutaflı Mahallesi'ndeki babaevine götürülen 25 yaşındaki şehidin cenazesi burada alınan helalliğin ardından eski Mutaflı İlkokulunun bahçesine taşındı.
Burada düzenlenen törene, şehidin babası Dursun, annesi Ünzile, kardeşleri ile 4 aylık hamile eşi Derya Aksu'nun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan Derya Aksu, "Sen gelecektin ben geldim. Sana bebeğimizi de getirdim. Kalk aşkım sensiz nasıl yaşayacağız biz." diyerek gözyaşı döktü.
Bakan Kılıç, acılı baba Dursun Aksu'ya başsağlığı diledi.
Şehidin naaşı, ikindi namazına müteakip eski Mutaflı İlkokulunun bahçesinde Samsun Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar