Şehit yakınları İBB başkanını protesto edecek

Şehit yakınları ve gaziler Edirnekapı şehitliğinde gazi yakınını tehdit eden İBB Başkanını yarın protesto edecekler.

Google Haberlere Abone ol
Şehit yakınları İBB başkanını protesto edecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gazi yakınına skandal tehdidi sonrasında, şehit aileleri ve gazilerden tepki gelmeye devam ediyor. 15 Temmuz Gazisi Yahya Tezgelen, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile İBB önünde yarın protesto gösterisi yapacaklarını duyurdu.

Tezgelen paylaşımında, “Şehitlerimizin kabrinde kendisine haklı şekilde yapılan eleştiriyi kabullenemeyen ve gazimizin oğlunu “seni bulacağım” diyerek sokak ağzıyla tehdit eden İmamoğlu’na biz buradayız sen nerdesin demek için, yarın saat 15:00’de ibb önünde olacağız” dedi.

 İstanbul Edirnekapı Şehitliği’ndeki anma törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pervin Buldan paylaşımı nedeniyle kendisine tepki gösteren bir vatandaşı "hadsizlik yapma. Seni araştırır bulurum" sözleriyle tehdit etmişti.

AK PARTİ İL BAŞKANI KABAKTEPE'DEN İMAMOĞLU'NA SERT TEPKİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü töreninde gazi yakını olduğunu belirten vatandaşın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik tepkisine ilişkin açıklamada bulundu.

Kabaktepe, Edirnekapı Şehitliğinde yaşanan olaya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dün sırtını terör örgütüne yaslayan Pervin Buldan'la ağaç dikerseniz, bugün göğsünü teröristlere siper eden şehitlere gül bırakamazsınız. Yüreği yanan bir gazi yakını çıkar, böyle haykırır gerçeği: 'Burası sizin Pervin Buldan'la çiçek ektiğiniz hatıra ormanı değil, şehitlik!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirnekapı Şehitliği'nde şehit kabirlerine karanfil bıraktığı sırada, gazi yakını olduğunu belirten bir kişi, "Sayın Başkan bir şey sorabilir miyim? Gazi yakını olarak bir şey sormak istiyorum." demişti.

İmamoğlu'nun "Mezarlıktayız sonra sor." yanıtını verdiği vatandaş, "Burası Pervin Buldan ile beraber çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan. Daha Gara şehitlerinin 40'ı çıkmadı." diyerek tepki göstermişti. İmamoğlu ise "Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun. Gazi öyle olmaz. Seni araştırır bulurum ben, merak etme." diye yanıt vermişti.

Alandaki güvenlik güçlerince uzaklaştırılan vatandaş, "Pervin Buldan'la iş birliği yapanların burada ne işi var? Senin burada ne işin var?" diye konuşmuştu.

Yorumlar