İmamoğlu'na tepki gösteren M. İlker Yılmaz konuştu

Mustafa İlker Yılmaz İstanbul Edirnekapı Şehitliği'nde kabir ziyaretine gelen Ekrem İmamoğlu'na Pervin Buldan ile olan ilişkilerini ve Gara şehitlerini hatırlatmış, İmamoğlu ise "Seni araştırır bulurum" demişti.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'nun seni bulurum dediği vatandaş konuştu

Mustafa İlker Yılmaz, İstanbul Edirnekapı Şehitliği'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Buraya ne yüzle geliyorsunuz" şeklinde tepki gösterdikten sonra gündem olmuştu. 

Yılmaz, Gara şehitlerinin henüz 40'ı çıkmadan İmamoğlu'nun Pervin Buldan'ı mesajla tebrik ettiğini, onunla ağaç dikme töreni düzenlediğini sonra da şehitliğe gelip çiçek bıraktığını belirterek buna tahammül edemediğini söyledi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Edirnekapı Şehitliği'nde 'Burası Pervin Buldan'la ağaç diktiğin hatıra ormanı değil.' diyerek tepki gösteren gazi yakını Mustafa İlker Yılmaz, konuştu.

Mustafa İlker Yılmaz'ın babası Kıbrıs Gazisidir.

 

Yılmaz, 'Beylikdüzü'nde Makarios'un heykelini dikenler, Apo'nun heykelini dikenlerle aynı kareye giriyor. 10 gün önce Pervin Buldan'ın adını da geçirerek Kadınlar Günü'nü kutluyorsun. Bir şehit annesinin, gazi yakınlarının hiç mi hatırı yok burada. Dolayısıyla samimiyetsizliği gördüğüm için buna tepki gösterdim. Ben orada haklı bir tepki verdim, makul bir tepki verdim. Rencide edici bir ifade kullanmadım.' ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN İLK YORUM

İmamoğlu olayın ardından yaptığı açıklamada, gazi yakını için “münasebetsiz” ifadesini kullanarak, “Bir vatandaşın bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Yani yapacak bir şey yok. Kimdir bilmiyorum, bakılır. Benimle bu dini duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın” dedi.

Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen Çanakkale Şehitleri’ni anma töreninde gazi yakını olduğunu söyleyen bir kişi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, "Daha Gara şehitlerinin 40’ı çıkmadı. Burası Pervin Buldan ile ağaç diktiğin park değil" diyerek tepki göstermişti. İmamoğlu ise "Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun. Seni araştırır bulurum ben merak etme" diye yanıt vermişti.

Yorumlar