Sefer sayıları düşürülen metrolarda mesafe sıfır

Belli yaş aralıklarına gelen sokağa çıkma yasağı ve insanların gönüllü izolasyonuna rağmen İstanbul'da metro ve metrobüslerde insan yoğunluğu düşmedi. Nedeni ise İBB'nin araçları seferden çekerek sefer sayılarını düşürmesi.

Google Haberlere Abone ol
Sefer sayıları düşürülen metroda mesafe sıfır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İETT sefer sayılarını ve metrodaki vagon sayısını 8’den 4’e düşürmesi sonrası toplu ulaşımdaki insan yoğunluğu değişmiyor. Bugün saat 07.51, Yenikapı-Kirazlı Metrosu’nda kalabalık yığınlar görüntülendi. Metrodaki insan yoğunluğu 'pes artık' dedirtti.

Sabah gazetesinden Damla Kaya'nın haberine göre, işe gitmek zorunda olan ya da mecburiyetten dışarı çıkmak durumunda kalan vatandaşlar, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İETT sefer sayılarını ve metrodaki vagon sayısını 8'den 4'e düşürmesi sonrası hâlâ sıkıntı yaşıyor.

Toplu ulaşım araçlarında bazı bölge ve saatlerde insan yoğunluğu manzaraları hâlâ değişmiyor. İş saatlerinde toplu taşıma araçları tıklım tıklım dolu. Bugün sabah da manzara değişmedi. Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'nda yine ciddi bir kalabalık vardı.

Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'ndaki dolu ve kalabalık insan manzarası objektiflere yansırken, vatandaşlar toplu taşıma seferlerinin azaltılması kararına tepki gösterdi.

KADIKÖY-TAVŞANTEPE METROSUNDA DA DURUM AYNI

Yoğunluğun oluştuğu bir başka metro güzergahı ise Kadıköy-Taşvantepe metrosu oldu. Metroyu kullanan vatandaşlardan birisi sosyal medya üzerinden paylaştığı resimle isyan etti. 

 

MESAİ SAATLERİNDE METROBÜSLERDE DE DURUM AYNI

Mesai saatlerinin başladığı sabah ve akşam saatlerinde metrobüslerde de aynı yoğunluk yaşanıyor. Sabah saat 7.00'de bir metrobüs yolcusunun paylaştığı mesaj ise şöyle:

 

 

Yorumlar