Savcı, şaibeli parayı Canan Kaftancıoğlu'na sordu

CHP'deki "para sayma olayı"na ilişkin soruşturmada eski İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da ifadesine başvuruldu. Kaftancıoğlu, 2,5 saat boyunca ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Savcı, şaibeli parayı Canan Kaftancıoğlu'na sordu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada yayılan para sayma görüntüleri hakkında başlatılan resen soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Soruşturma dahilinde, Canan Kaftancıoğlu, eski CHP İl Başkanı, ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Yaklaşık 2,5 saat süren ifade sonrası Kaftancıoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İFADE VE AÇIKLAMALAR

Kaftancıoğlu ifadeye başlarken, "Gayrimeşru ve yasa dışı yollarla elde edilen görüntülerle ilgili olarak, ilk olarak benim ifadeye çağrılmam gerekirdi. Eğer öyle olsaydı, ifade vermeyi reddederdim." dedi. Bu görüntülerin kaydedilmesiyle ilgili olarak ilk olarak sorumluların hukuki süreçte yerini alması gerektiğini belirtti. Ayrıca, seçimlere kısa bir süre kala bu tür iddiaların gündeme gelmesinin seçim stratejisi olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekti.

Kaftancıoğlu ayrıca, CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı binasının alım süreciyle ilgili sorulara, gazetecilere verdiği cevaplar kadar açık ve net yanıtlar verdiğini ifade etti.

SOSYAL MEDYA GÖRÜNTÜLERİ VE SORUŞTURMANIN GİDİŞATI

Soruşturma, bazı sosyal medya hesaplarında Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığında para sayarken çekildiği iddia edilen görüntülerin paylaşılması üzerine başlatıldı. Soruşturma kapsamında Fatih Keleş, Özgür Nas ve Can Poyraz şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

ŞÜPHELİLER VE İFADELER

Keleş'in ifadesinde, parayı CHP İstanbul il binasını satan Ali Rıza Braka'ya teslim aldığını belirtti. Braka ve Tuncay Yılmaz'ın da şüpheli olarak ifadeleri alındı. Braka, süreci o dönemde İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu'nun yürüttüğünü ve kendisiyle satış sözleşmesi imzaladıklarını ifade etti.

Yorumlar