Savaş Kerimoğlu neden ayrıldı? Savaş Kerimoğlu KRT TV'de neden yok?

Savaş Kerimoğlu, Halk TV'den neden ayrıldı, hangi kanala geçti soruları ünlü sunucunun hayranları tarafından bu aralar merakla soruluyor. Kerimoğlu, Halk TV'den ayrıldıktan sonra KRT TV'de aynı programı sunmaya başlamıştı. Ancak orada da işler yolunda gitmeyince ayrılık yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Savaş Kerimoğlu neden ayrıldı?  Neden yok?

Savaş Kerimoğlu'nun önce Halk TV'den sonra da KRT TV'den ayrılığı hayranlarını ve yakınlarını derinden üzdü. Kerimoğlu'nu ekranda göremeyenler doğal olarak soruyor. 

SAVAŞ KERİMOĞLU NEDEN AYRILDI?

Savaş Kerimoğlu, doğum yılı 1975 olan, Ankara doğumlu bir gazetecidir. Eğitim hayatını Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde tamamladı. Baba tarafından Ardahan'ın Damal İlçesi nüfusuna kayıtlıdır ve kardeşleri arasında Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Ardahan Milletvekili aday adayı olan Mutlu Kerimoğlu bulunmaktadır. Babası Celal Kerimoğlu, 2019 yılında hayatını kaybetmiş ve Ardahan’da toprağa verilmişti​​.

GAZETECİLİĞE İLK ADIMLAR

Kerimoğlu, 1998 yılında ATV Ankara Haber Merkezi'nde muhabir olarak gazeteciliğe adım atmıştır. Kısa sürede başarılı bir muhabir olarak tanınmaya başlamış, özellikle 2002 yılında Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde yaptığı haberlerle dikkat çekmişti​​.

SHOW TV'DEKİ KARİYERİ

2007 yılında Show TV Ankara Haber Müdürü olarak göreve başlayan Kerimoğlu, burada önemli haber programlarının yönetiminde görev almıştır. Show TV'deki 10 yıllık görev süresince Gezi Parkı protestoları, Taksim Meydanı olayları ve 2016 darbe girişimi gibi Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran olayların haberlerini yönetmişti​​.

HALK TV'DE YENİ BİR BAŞLANGIÇ

2018 yılında Halk TV'ye transfer olan Kerimoğlu, burada önce haber müdürlüğü ve muhabirlik yapmış, 2021 yılından itibaren ise "Günaydın Türkiye" programını sunmaya başlamıştı. Programda Türkiye'nin gündemini değerlendiren, önemli konukları ağırlayan ve günün öne çıkan haberlerini sunan Kerimoğlu, Halk TV'deki muhalif çizgisiyle tanınıyor​​.

HALK TV'DEN AYRILIP KRT TV'YE GEÇTİ

Kerimoğlu'nun yeni başlangıçlar yapmak için başladığı Halk TV'deki serüveni ise 2023 yılı itibariyle noktalandı. Kerimoğlu'nun buradaki durumuyla ilgili şu ana kadar henüz net bir açıklama yapılmasa da artık program sunmadığı biliniyor. Kerimoğlu'nun kendisinden veya kanaldan bira çıklama gelinceye kadar konu tam olarak bilinmeyecek.

KRT TV'DEN DE AYRILDI

KRT TV'de sabah kuşağını sunan deneyimli isim Savaş Kerimoğlu bugün (22 Aralık 2023) beklenmedik bir şekilde veda etti.Geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen KRT TV'de işten atılmalar başladı. 

İlk olarak Halk TV'de Uyanma Vakti isimli programı hazırlayıp sunan Savaş Kerimoğlu Halk TV'nin Ankara bürosunu kapatma kararı almasıyla KRT TV'ye geçmişti KRT TV de yayınlarını İstanbul üzerinden sürdürme kararı alınca deneyimli isim ile yollarını ayırdı. 

"Uyanmanın vakti gelmedi mi?" solaganı ile programını açan Kerimoğlu ile gerçekten bu sebeple mi yollar ayrıldı? KRT TV henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Kendine has sunumuyla Sabah kuşağının en çok izlenen programları arasında yer alan "Savaş Kerimoğlu ile Uyanma Vakti" hangi kanalda devam edecek merak konusu?

ÖDÜLLER VE BAŞARILAR

Kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülen Savaş Kerimoğlu'nun aldığı bazı ödüller şunlardır:

  • 2004: Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden "Yılın Haberi" ödülü
  • 2005: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden "Yılın Gazetecisi" ödülü
  • 2006: Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nden "Yılın Haberi" ödülü
  • 2010: Sedat Simavi Ödülleri'nden "En İyi TV Habercisi" ödülü
  • 2011: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden "Yılın Televizyon Habercisi" ödülü​​.

AİLE HAYATI

Savaş Kerimoğlu, Irmak Kerimoğlu ile evlidir. Eşi Irmak Kerimoğlu da psikolog, muhabir-spiker olarak kariyerine devam etmektedir​​.

Savaş Kerimoğlu neden ayrıldı
Savaş Kerimoğlu

 

Yorumlar