Şair Cahit Zarifoğlu, mezarı başında anıldı

Cahit Zarifoğlu, ölümünün 29'uncu yılında mezarı başında anıldı

Google Haberlere Abone ol
Şair Cahit Zarifoğlu, mezarı başında anıldı
Şair Cahit Zarifoğlu için ölümünün 29'uncu yılında anma töreni düzenlendi. Üsküdar Küplüce Mezarlığında düzenlenen törene, Zarifoğlu'nun ailesi, şair dostları ve sevenleri katıldı.

Törene katılan Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Zarifoğlu'nun modern Türk şiirinin öncü şairlerinden biri olduğunu belirterek, "Şiiri genç kuşaklarca yakından izlenen bir şair Cahit Zarifoğlu. Zarifoğlu'nun çocuk kitapları yalnızca çocukların okudukları kitaplar değil, aynı zamanda her yaştan okurun okuduğu kitaplardır." dedi.

Zarifoğlu'nun mazlumların yanında yer alan biri olduğunu ifade eden Şirin, şöyle konuştu:
"Eğer bugün yaşıyor olsaydı en çok Suriye ile ilgilenirdi. Edebiyatını bunun üzerine konumlandırırdı. Cahit Zarifoğlu bize her zaman edebiyatıyla yoldaşlık etmiştir. Türk şiirinde önemli bir yerde durmaktadır yapıtları. Zarifoğlu'nun çocuk kitapları çok önemlidir. Bu bakımdan Cahit Zarifoğlu, hem şiiriyle hem yeryüzü coğrafyasındaki mazlumların yanında durmayı bilen bir şair olarak öncülerdendir."

Cahit Zarifoğlu'nun oğlu Ahmet Zarifoğlu ise anma programının uzun bir aradan sonra ramazana denk geldiğini ifade ederek, anma programının böyle mübarek bir güne denk gelmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Zarifoğlu ayrıca programına katılan herkese teşekkür etti.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın da "Zarifoğlu'nu buraya gelen öğrencilerimizin tanıması oldukça anlamlı bizim için. Öğrencilerimizin buraya gelmesi Zarfioğlu'nu tanıyor olmalarını da beraberinde getiriyor. Ancak sadece tanımak yetmez, eserlerini de yakından incelemek gerekiyor." diye konuştu.

Aydın, Zarifoğlu'nun örnek bir şahsiyet olduğunu vurgulayarak, "Zarifoğlu'nun ismini en çok Üsküdar'da yaşatmak anlamlıdır düşüncesiyle okullarımızdan birine Cahit Zarifoğlu ismini vermeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Şair Mevlana İdris ise sevenlerini selamlayarak, Zarifoğlu'nun bıraktığı boşluğun hala doldurulamadığını, onun hayatının da şiirsel bir hayat olduğunu ifade etti.
 

Yorumlar