Şahmeran duası nedir, islamda yeri var mıdır?

Şahmeran duası nedir, İslamda yeri var mıdır? Son günlerde en çok konuşulan şeylerden biri de Şahmeran Duası, okuyunca bolluk ve bereket getirildiğine inanılan Şahmeran Duası nedir, ne için okunur, islamda yeri varmıdır, Diyanet de var mıdır? İşte Şahmeran duası ve merak edilenler

Google Haberlere Abone ol
Şahmeran duası nedir, islamda yeri var mıdır?

Şahmeran duası nedir, ne için okunur gibi sorular son günlerde en çok sorulanlar arasına girdi. Peki Şahmeran Duası nedir, ne için okunur, islamda yeri var mıdır?

İÇİNDEKİLER

1. Şahmeran Duası Nedir?

2. Şahmeran Duası Okunuşu

3. Şahmeran Duası Anlamı

4. Şahmeran Duası Ne İçin Okunur?

5. Şahmeran Duası Kaç Kere Okunur?

 

Şahmeran Duası Nedir?

Şahmeran duası halk arasında duaların şahı olarak nitelendiriliyor. Okunduğu zaman okuyan kişinin arzu ve dileklerinin gerçekleştiğine inanılan Şahmeran Duası, geceleri rahat uyumak için de okunulan bir dua. 

Şahmeran duası, Allah-u Teala'nın isimlerinin zikredilmesi şeklinde hazırlanmış bir duadır. Ancak günümü İslam alimlerinden Nihat Hatipoğlu Şahmeran Duası ile ilgili farklı görüşler ortaya koymuştur. Nihat Hatipoğlu Şahmeran duası için şunları söyledi:

Şahmeran Duası diye bir şey yoktur. Nihat Hatipoğlu: Şahmeran kelimesi islami bir kelime değildir. Dua estetiği açısından islamda bi yeri yoktur. Ancak güzel olan her dua yapılabilir. İsmi ne olursa olsun. Bir kaç duayı bir araya getirip adını şahmeran duası koymuşlar. Duaları bir araya getirip yaldızlayıp şu duası bu duası diyorlar. İslam tarihinde Şahmeran diye bir kelime yoktur.

 

Şahmeran duası Diyanet görüşü var mıdır diye araştırıldığında ise Diyanette bu dua ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlanmamıştır.

Şahmeran Duası Okunuşu

1- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hayyu'l Kayyum

2- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Aliyyu'l hakim

3- Allah'u la ilahe illa Hüve's Semiu'l Alim

4- Allah'u la ilahe illa Hüve'r Rahmanü'r Rahim

5- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Vahidü'l Ehad

6- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Ferdü'l Varid

7- Allah'u la ilahe illa Hüve Raufu'r Rahim

8- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Aziz'ur Rahim

9- Allah'u la ilahe illa Hüve'z Zahiru'l Batın

10- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Ahadu's Samed

11- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Fettahu'l Alim

12- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Azizu'l Alim

13- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hannanu'l Mennanu Deyyan

14- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Kadiru'l Kadir

15- Allah'u la ilahe illa Hüve' Rafiu'l Alim

16- Allah'u la ilahe illa Hüve'r Rabbü'l Arş'il Azim

17- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Meliku'l Kudüs

18- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Hakku'l Mübin

19- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Baisü'l Varis

20- Allah'u la ilahe illa Hüve'l Esmau'l Hüsna

21- Hüve'l Hayy'u la ilahe illa Hu Fed'uhü Muhlisine Lehü'd-diyn

22- Sübhane Birahmetike ya Erhame'r -rahimin.

23- Ve'l Hamdu -lillahi Rabbi'l Alemin

Görüldüğü üzere, Şahmeran Duası Allah'ın isimlerinin bir araya getirilmesi ve zikredilmesi şeklinde yapılan bir duadır ve halk arasında bu dua okunduğunda sıkıntı ve kederden kurtulunacağı ve kişinin muradının hasıl olacağı inancı yaygındır.

Şahmeran Duası Nedir, ne için okunur

Şahmeran Duası Anlamı

Esma-ül Hüsna içindeki isimlerin bir araya getirilerek yapıldığı Şaheran Duasının Anlamı şu şekildedir:

Her şeye hayat verip onları ayakta tutan, gerçek hayatın tek sahibi olan Rabbim, senden başka ilah yoktur. Her şeyden yüce Rabbim gizli ve saklı olan her şeyi sen bilirsin ve işitirsin. Sen en merhametlisin. Her şeyin tek yaratıcısı, ortağı olmayan ve yalnız yaratıcısı Rabbim, senden başka bir ilah yoktur. Eşi ve benzeri olmayan, bulunmayan Rabbim. Sen yarattıklarına merhametli ve şefkatli olansın. Azameti çok büyük olan, her şeye galip gelen Rabbim senden başka bir ilah yoktur. Her şeyi hakkı ile işiten ve bilen Allah'ım, her şeye gücü yetmekte olan Kadir Allah'ım, büyük arş ve her şeyin sahibi, tüm acizlikten, gafletten, hatalardan uzak olan Allah'ım senden başka bir ilah yoktur. Ölenleri diriltecek olan ve bütün varlıkların hak sahibi Allah'ım, senden başka bir ilah yoktur. Tüm güzel isimler ancak senindir ve senin içindir.

Şahmeran Duası Ne İçin Okunur?

Halk arasında Şahmeran Duasının dilek ve isteklerin gerçekleşmesi için okunduğu inancı vardır. Bu dua okunduğunda okuyan kişinin muradına ereceği ve sıkıntı ve kederden halas (kurtulmak) olacağı görüşü yaygındır. Her ne niyet için okunursa gerçekleşeceğine inanılır.

Şahmeran Duası Kaç Kere Okunur?

Dileklerin gerçekleşmesi muradı ile okunduğu vakit 41 kez tekrar etmek gerektiğine inanılmaktadır.

Kaynak: sonhaberler.com

Yorumlar

Türkan Bu duayı okuduğum da faziletini gördüm Allah'ın isimleri geçiyor güzel bir dua okumak isteyenlere tavsiye ederim ama islamiyette yerinin olmadığını da öğrenmiş oldum