Nazar duası, okunuşu, anlamı

Nazar Duası okunuşu nasıldır, nazara hangi dua, Peygamber Efendimiz nazarın varlığını bir çok defa mübarek sözleri ile beyan etmiştir ve insanların nazardan korunması için çeşitli tavsiyelerde bulunmuştur. Bunların içinde nazara özel dua da vardır. İşte nazara karşı Efendimizin tavsiye ettiği dualar

Google Haberlere Abone ol
Nazar duası, okunuşu, anlamı

Nazar Duası; Müslümanların kötülüklerden, insanlardan gelebilecek kötü hasletlerden korunmak için yapmaları önerilen bir dua çeşididir. Peygamber Efendimiz nazarın varlığını çok defa mübarek hadiseri ile beyan etmiştir. Efendimiz bir hadis-i şerifinde: Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar. (İbni Adiy). Yine Peygamberimiz mübarek Hadis-i Şeriflerinden birinde: Hoşa giden bir şeyi görünce, “Mâşâallah la kuvvete illa billah” denirse o şeye nazar değemez. (Beyheki, İbni Sünni)

Efendimizi (s.a.v) Nazardan korunmak için insanlara İhlas, Felak ve Nas surelerini okumayı tavsiye etmiştir. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'in en büyük ayeti  Ayete'l Kürsi de nazar, bela ve kötülüklerden korunmak için okunması gereken dualardandır. Kalem Suresi'nin son ayetleri de insaları göz değmesinden nazardan korur.

Nazar duası arapça okunuşu:

"Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lamme."

Nazar Duası Anlamı:

"Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah’a sığınırım."

Bu duanın yanı sıra, bizi kötülüklerden koruyan, Allah’ın tek yaradan olduğuna vurgu yapan duaların okunması tavsiye edilir.

Peygamber Efendimizin Nazardan Korunmak İçin Tavsiye Ettiği Dualar

Fatiha suresi

Ayetel kürsi

İhlâs suresi

Felak suresi

Nas suresi

nazar değmesine dua, nazar duası

Yorumlar

ada çok sağolun işime yaradı