SADAT kimdir, açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş yapıyor?

SADAT kimdir, açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş yapıyor, kuruluş amacı nedir, hangi alanlarda faaliyet yürütür?

Google Haberlere Abone ol
SADAT açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş?

SADAT kimdir, açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş yapıyor, kuruluş amacı nedir, hangi alanlarda faaliyet yürütür? Sadat kimdir şeklinde soru işareti koyduk çünkü birçok kişi SADAT'ın şahıs olduğunu tahmin ediyor.

Son günlerin popüler gündem maddeleri arasında bulunan SADAT, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilinmeyen nedenlerle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belirttiğine göre ise bazı ülkelerin direktifiyle, hedef almaya başlamasıyla yeniden konuşulur oldu. 

SADAT açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş?
SADAT açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş?

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hiç beklenmedik bir anda İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bulunan SADAT'ın genel merkezine baskın niteliğinde bir eylem gerçekleştirmiş, şirketin kapısının önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamalarda, birilerinin Kılıçdaroğlu'nu kullanarak SADAT'a saldırmaya çalıştığını belirten açıklamalarda bulunmuştu. 

Peki, SADAT açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş yapıyor, kuruluş amacı nedir, hangi alanlarda faaliyet yürütür?

SADAT, dünyanın birçok ülkesinde benzerine çok fazla rastlanan uluslararası bir güvenlik danışma şirketidir. 

Şirket 2012 yılında İstanbul'da, tamamına yakını Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olmuş veya çeşitli sebeplerden atılmış subay ve astsubaylar tarafından kurulmuş yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren bir Anonim Şirkettir. 

SADAT açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş?
SADAT açılımı nedir, kim kurdu, ne zaman, ne iş?

 

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya SADAT A.Ş., Türkiye merkezli bir askeri danışmanlık şirketidir. Şirket, 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulmuş olup uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi hizmetler sunmaktadır. Şirketin merkezi İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde yer almaktadır.

SADAT A.Ş., 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli 23 subay ve astsubay tarafından kuruldu. Şirket, Adnan Tanrıverdi ve diğer dört üyeden oluşan bir Yönetim Kurulu oluşturdu. Adnan Tanrıverdi'nin oğlu Mehdi Tanrıverdi, şu anki Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Şirket, çeşitli branş ve uzmanlık alanlarından 50 ila 200 emekli TSK görevlisi ile çalışmaktadır.

Şirketin hizmetleri arasında danışmanlık, eğitim, konvansiyonel askerî eğitim, alışılmadık askerî eğitim, özel kuvvetler eğitimi ve ordu donatımı bulunmaktadır.

Şirketin belirttiği misyon "Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, iç güvenlik ve savunma alanında stratejik danışmanlık, iç güvenlik ve askeri eğitim ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmayı ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yerini almasına yardımcı olmaktır."

SADAT A.Ş.'nin Adnan Tanriverdi tarafından kurulan daha siyasi bir odağı olan ASSAM adında kardeş bir kuruluşu bulunmaktadır.

ASSAM, stratejik bir araştırma merkezi işletmekte ve yıllık sözleşmelere ev sahipliği yapmaktadır.


 

Yorumlar