Sabri Ülker Vakfı'ndan Bilim Sohbetleri Serisi

Sabri Ülker Vakfı toplumda gıda, beslenme ve sağlık konularında bilimsel bilginin önemine dikkat çeken farkındalık projelerine Bilim Sohbetleri Serisiyle devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Sabri Ülker Vakfı'ndan Bilim Sohbetleri Serisi

Sabri Ülker Vakfı toplumda gıda, beslenme ve sağlık konularında bilimsel bilginin önemine dikkat çeken farkındalık projelerine Bilim Sohbetleri Serisiyle devam ediyor. 6 Mayıs saat 11.00’da Sabri Ülker Vakfı Youtube kanalında gerçekleşecek serinin ilk konuğu Christiani Jeyakumar Henry olacak.

Gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesi amacıyla çalışmalar yürüten Sabri Ülker Vakfı, ses getiren projelerine Bilim Sohbetleri Serisiyle devam ediyor. Youtube üzerinden her ay izleyiciyle buluşacak olan yayında, beslenme, sağlıklı yaşam ve toplum sağlığı konularında çalışan ulusal ve uluslararası alanda yayınlara imza atmış uzman isimler yer alıyor. Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ moderatörlüğünde 6 Mayıs saat 11.00’da Sabri Ülker Vakfı Youtube kanalında gerçekleşecek serinin ilk konuğu uzman Gıda Bilimcisi ve Beslenme Uzmanı Christiani Jeyakumar Henry olacak. 

Sabri Ülker Vakfı toplumda gıda, beslenme ve sağlık konularında bilimsel bilginin önemine dikkat çeken farkındalık projelerine Bilim Sohbetleri Serisiyle devam ediyor. Sağlık alanındaki bilgi kirliliğine karşı doğru bilgiyi toplumla buluşturma amacıyla önemli birçok projeye imza atan Sabri Ülker Vakfı son olarak Bilim Sohbetleri Serisiyle bilim insanlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Youtube kanalında ayda bir kez yayınlanacak video serisinde sağlıklı yaşam ve toplum sağlığı konularında uzmanlaşmış önemli isimler sağlık ve beslenme alanındaki güncel konu başlıklarını değerlendiriyor. Yeterli ve dengeli beslenme ile sağlık alanında gerçekleştirdiği çalışmaları tüm iletişim kanallarıyla topluma ileten Sabri Ülker Vakfı, pandemi süreciyle birlikte bilgi paylaşımının yoğun olarak gerçekleştiği dijital platformları da iletişim ağına ekliyor.   

Sağlık gündemini belirleyen önemli başlıklar bilim insanları tarafından değerlendiriliyor

Sağlıklı yaşam ve toplum sağlığı konularında ulusal ve uluslararası alanda uzmanlaşmış isimlerin gündemin merak edilen konularını bilgi kirliliğini önleyici biçimde ve bilimsel bilgiler ışığında ele aldığı Bilim Sohbetleri Serisi’nde, kronik metabolik hastalıklardan kansere kadar uzanan birçok hastalıkla ilgili de önemli bilgiler paylaşılıyor. COVID-19 salgınıyla birlikte bağışıklık ve beslenme konularına geniş yer veren Bilim Sohbetleri Serisi, bu alandaki en güncel çalışmaları izleyicilerle paylaşıyor. Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ moderatörlüğünde 6 Mayıs’ta gerçekleşecek bilim sohbetlerinin ilk konuğu alanında uzman Gıda Bilimcisi ve Beslenme Uzmanı Christiani Jeyakumar Henry. Dünya ölçeğinde önemli birçok sağlık konferansına konuşmacı olarak katılan Henry, beslenme alanında yaptığı araştırmaların gündelik beslenme alışkanlıklarına entegrasyonu için çalışmalar yürütüyor. FAO, WHO ve UNICEF gibi kurumlarla bilimsel çalışmalar gerçekleştiren Henry, aynı zamanda düzenli olarak gıda ürünü geliştirme konularında küresel gıda şirketlerine de danışmanlık yapıyor. Gıda besin etkileşimleri, vücut ağırlığı kontrolü, işlevsel yemekler, enerji ve metabolizma düzenlemesi, yüksek enerjili gıdaların geliştirilmesi, diyabet ve uluslararası beslenme konularında önemli araştırmalara imza atan Christiani Jeyakumar Henry ‘Gıdalar Yeni İlaçlarımız Olacak mı?’ başlıklı sunumuyla Sabri Ülker Bilim Sohbetleri Serisi’nin ilk konuğu olarak 6 Mayıs saat 11.00’da Sabri Ülker Vakfı Youtube kanalında katılımcılarla buluşuyor. 

Sabri Ülker Vakfı

Türk gıda sektörünün duayeni Sabri Ülker anısına kurulmuş olan ve misyonunu Sabri Ülker’in hayat felsefesinden derleyen Vakıf, toplumu beslenme ve sağlık alanlarında bilimsel ve güvenilir bilgi ile aydınlatmak üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Avrupa Beslenme Vakıfları İletişim Platformu’nun Türkiye’den tek üyesi olan Vakıf, 2009 yılından bu yana topluma sağlıklı yaşam ve beslenme konularında güvenilir bilimsel bilgiyi ulaştırmakta ve dünya genelinde referans kabul edilen kurumlar ile iş birliği içinde Türkiye’nin referans kurumu olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

Yorumlar