Saadettin Ustaosmanoğlu kim, ne dedi, konuşması ne ile ilgili, nerelidir kaç yaşında?

Saadettin Ustaosmanoğlu'nun Hamas içerikli konuşması son günlerde tepkiyle karşılanıyor. Ustaosmanoğlu'nun kullandığı ifadeler Müslüman camia başta olmak üzere birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı. Peki, Saadettin Ustaosmanoğlu kimdir ne dedi neden tepki çekiyor?

Google Haberlere Abone ol
Saadettin Ustaosmanoğlu kim, ne dedi, konuşması?

Saadettin Ustaosmanoğlu ne dedi, neden tepki çekiyor, kullandığı ifadeler nedir... İsmailağa cemaatinin eski liderlerinden Mahmud Ustaosmanoğlu'nun yeğeni olan Saadettin Ustaosmanoğlu, son zamanlarda yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündeme geldi. Peki, Saadettin Ustaosmanoğlu kimdir, nereli ve ne dedi?

SAADETTİN USTAOSMANOĞLU KİM?

1959 doğumlu Saadettin Ustaosmanoğlu, Trabzon'da dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra medrese eğitimine yöneldi. Yayıncılık alanında da aktif olan Ustaosmanoğlu, Furkan dergisinin ve daha sonra Yeni Furkan dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini üstlendi.

Ustaosmanoğlu, geçmişte 1999-2005 yılları arasında İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) davasından dolayı hapis cezası aldı. İBDA-C, Türkiye'de terör örgütü olarak sınıflandırılan bir gruptur.

SAADETTİN USTAOSMANOĞLU KONUŞMASI

Son dönemde, bir sohbette yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Hamas’ın Filistin’de yaptığını biz Türkiye’de yapmak zorundayız. Yaparız, onlar yaptığına göre. Bizim onlardan neyimiz eksik, biz de yaparız. Sadece Büyük Doğu'cular. Fazla adama gerek yok, buradakiler yeter. Hamas'ın kıymetini bilmiyoruz. Adamlar öyle bir şey gösterdi ki bize.  Başımızı belaya sokmak için diyorum. Biz şu an itibarıyla eğer vakti zamanı iyi değerlendirebilirsek Türkiye’de bir devrimin olmaması için hiçbir sebep yok."

Bu sözler, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine yönelik tehdit olarak algılandı ve sosyal medyada geniş çapta tartışmalara neden oldu.

SOSYAL MEDYA TEPKİSİ

Saadettin Ustaosmanoğlu'nun bu açıklamaları, Türkiye'deki vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcıları tarafından endişeyle karşılandı. Bu sözler, toplumda güvenlik ve istikrar konularında soru işaretleri yarattı.

Saadettin Ustaosmanoğlu'nun geçmişi, kariyeri ve özellikle son dönemdeki tartışmalı açıklamaları, sosyal medyada yankı doğurdu.

DAHA ÖNCE DE CÜBBELİ AHMET'İ KASETLERLE TEHDİT ETMİŞTİ

Aynı isim daha önce Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü "Şeyhliğini açıkla da kasetlerini patlatalım" şeklinde tehdit etmişti.

Saadettin Ustaosmanoğlu, YouTube üzerinden yaptığı yayında özetle Cübbeli Ahmet'e ilişkin olarak ellerinde çok sayıda kaydın olduğunu öne sürdü.

Ustaosmanoğlu söz konusu yayında "Şimdi diyoruz ki Cübbeli Ahmet Mahmut'a, erkeksen şeyhliğini ilan et, ilk teklifim sana bu. Çok meraklısın çünkü, erkeksen şeyhliğini ilan et; et de kasetlerini patlatalım” dedi.

Ustaosmanoğlu yayının devamında ise Ünlü’ye şu soruları yöneltti:

2009'da Efendi (Mahmut Ustaosmanoğlu) hayattayken kime biat ettin?
 
Benim mezarım türbe olur mu diye birine sordun mu?
 
Efendi ne kadar yaşar diye bir şeyhe sordun mu?
 
Endonezyalı Seyyid Neyfel Kaf'ı tanıyor musun? Bu adamın sana getirdiklerinden haberimiz var, bu adama ne kadar verdin? Bu adama getirttiklerini kimin evinde misafir ettin? Bu kadınları ne zaman açıklayacaksın?
 
Kahire'deki pavyon sokaklarını biliyor musun? Kahire’deki adamla ne konuştun? Kahire'de aradığını bulamayınca Lübnan’a gittiğini biliyorum. Lübnan’dan dönerken getirdiğin nisaları da biliyoruz.
 
Adil Öksüz evine geldiğinde sana mehdiden bahsetti mi?'

Ustaosmanoğlu yayında ayrıca, Cübbeli Ahmet'in, hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun tabutunun önüne geldiği halde yüzüne bakmadan geçtiğini de öne sürdü.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsmailağa cemaatinin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun paylaşımını incelemeye aldı.

Savcılık, Ustaosmanoğlu'nun sosyal medyadaki paylaşılan videoda kullandığı sözlerden dolayı "Suç işlemeye tahrik" suçundan resen soruşturma başlattı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sosyal medya platformunda çeşitli hesaplar tarafından paylaşılan ve Saadettin Ustaosmanoğlu isimli kişiye ait olduğu belirtilen video içeriğinde sarf edilen sözlerin ve beyanlar ile ilgili olarak TCK 214. maddesinde düzenlenen 'Suç işlemeye tahrik' suçu kapsamında şüpheli hakkında resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Yorumlar