Rüyada Uçmak Ne Anlama Gelir

Rüyada uçmak, bir kişinin rüyasında uçtuğunu görmesi genellikle hayırla şeye yorumlanır.

Google Haberlere Abone ol
Rüyada Uçmak Ne Anlama Gelir

Rüyada uçmak, bir kişinin rüyasında uçtuğunu görmesi genellikle hayırla şeye yorumlanır. Bir yerden bir yere kuş gibi uçtuğunu görmek bir yolculuğa çıkmaya veya yüksek bir mevkiye erişmeye yorumlanır. Bir kimsenin rüyada gökyüzüne doğru uçtuğunu görmesi o kişinin bir zarara uğraması anlamına da gelebilmektedir. Rüyada uçmak farklı şekillerde olarak farklı anlamlara yorulanabilmektedir. 

Rüyada uçtuğunu görüp de yere inmediğini görmek o kişinin vefat etmesine de delalet edebilir. Birçok İslam alimi de rüyada uçmak tabirini farklı şekilde yorumlamıştır. İbn-i Sîrîn’e göre rüyada kanadı olmadan uçan birinin bulunduğu durumdan başka bir duruma, hale gideceğini yorumlamıştır. Bir kimsenin yine evinin damından uçtuğunu görmesi hanımından boşanmasına ve başka bir hanımla evlenmesine yorumlanmaktadır.

Rüyada uçmak başka bir alim olan Kîrmani’ye göre de hacca gitmeye yorumlanmaktadır. Bunun yanı sıra rüyada uçmak; rüyasında kendi evinden başka bir eve uçan kişinin öleceğine yorumlanmaktadır. Rüyada uçmanın yanı sıra kuş gibi kanatlarının olmasını görmek toplum tarafından dikkat çekmeye ve dikkat çekecek bir hale girmeye delalet etmektedir. Bir kişinin rüyasında göğe uçup tekrar yere inmesi bir hastalığa yakalanmasına ve sonrasında da şifa bulmasına yorumlanmaktadır. 

Genel anlamda rüyada uçmak yolculuğa, baş aşağı bir şekilde uçmak ise rahat bir yolculuğa yorumlanır. Yolcu olmayan bir kişinin uçması ise o kişinin işsiz kalacağına yorumlanır. Rüyada damdan dama uçma ise iki ünlü zat arasında gitme ye yorumlanabilmektedir. Bir kadının rüyasında bir erkeğin evine uçmuşsa bu şekilde rüyada uçmak o erkeğin evleneceğine işaret edilmektedir. Hapsedilmiş kimsenin rüyasında uçtuğunu görmesi ise özgür kalmasına, hapisten çıkmasına yorumlanır.

Rüyada uçmak eğer kanatlı bir şekilde ise yolculuğa çıkmaya, kanatsız bir şekilde ise bir durumdan başka bir duruma geçme şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyada kuşlarla birlikte uçan birisi yabancılarla görüşür. Rüyada uçarak bir adamla yarıştığını ve o adamı geçtiğini gören kişi o adama kahreder. Rüyada uçarken gökte kaybolduğunu gören kişinin vefat etmesine yorumlanmaktadır. Rüyada uçmak bütün bu yorumların nihayetinde duruma göre ferahlı ve sevince, rahat etmeye, işsiz kalmaya, vefat etmeye, yer değiştirmeye, yabancılarla görüşmeye, boşanmaya ve evlenmeye, batıl olmaya, arzu edilen şeye kavuşmaya, itibar kazanmaya, kaybolmaya, belir bir saltanata sahip olmaya, mal biriktirme arzusuna, hayır ve iyiliğe, aşırı istek ve arzulara yorumlanmaktadır. Rüyada uçmak genel anlamıyla yoruma açık bir tabirdir. Çünkü görülen şeylerin şekli ve yaşananlar önemli olmaktadır.

Yorumlar