Rüyada abdest almak ne demek ne anlama gelir

Rüyada abdest almak, abdest alınan su temiz ise nur olarak tabir edilir. Rüyada abdest almak anlamı iç ferahlığı demektir. İmam Nablusi'ye göre rüyada abdest, ihtiyaç duyulan şeylerin sona ermesine işarettir.

Google Haberlere Abone ol
Rüyada abdest almak ne demek ne anlama gelir

Rüyada abdest almak, nur üzerine nur olarak tabir edilir. Rüyad abdest anlamı, ihtiyaçların giderilmesi anlamını taşır

İmam Nablusi'ye göre rüyada abdest almak, amaca ulaşmak anlamı taşır. Temiz su ile abdest almak, rüya sahibinin emeline nail olması anlamını taşır, caiz omayan necis su ile abdest aldığını görmek ise kişinin borca girmesine işaret eder.

Rüyada abdest aldığını gören kişi, Allah tarafından korumaya alınır, korktuğu şeylerden emin olacağı anlamını taşır.

Allah-u Teala Musa (a.s) 'ye : "Korktuğun zaman abdest al, Ailene de abdest almakla emret. Çünkü abdest alan kimse korkup kaçamadığı şeylerden Allah'ın himayesindedir" buyurmuştur. Bu ayetten yola çıkarak rüyada abdest almayı yorumlayan rüya tabircileri rüyada abdest alan kişinin Allah'ın korumasında olacağı şeklinde yorumlamışlardır. 

Mahsende yahut soğuk yerde abdest almak

Rüyada soğuk bir yerde mahsende abdest aldığını gören kişi kaybettiği veya çaldırdığı bir eşyasını bir malına kavuşur. Abdest alıp namza kılan kişi ise içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtularak feraha erer.

Ticaretle Uğraşan Kişinin Rüyada Abdest Alması

Ticaretle uğraşan bir kişi rüyasında abdest aldığını görürse, malının artacağı anlamını taşır. 

Rüyada yatakta abdest almak

Rüyasında yatağında abdest aldığını gören kişi, ayrılıkla imtihan olacak anlamındadır. Eşinden ya da bir yakınından ayrılacağı anlamınıt aşır. Rüyasında evinde abdest aldığını gören kimse de o evden ayrılır.

Rüyada hamamda ya da sokakta abdest almak

Rüyasında hamada ya da sokak ortasında abdest aldığını gören kimse rezil olacak bir durumla karı karşıya kalır. Sırlarının ortaya çıkacağına işaret eder. Denizde ya da herkesin abdest aldığı bir yerde abdest alsa kendisine keder veren şeylerden kurtulacağı anlamını taşır.

Bazı rüya tabircilerine göre rüyada abdest almak;

  • Kayıp eşyasını bulur
  • Kederden kurtulur
  • Borçtan kurtulur
  • Hastaysa şifaya kavuşur
  • Korktuğu şeylerden emin olur
  • Kuvvet ve güce kavuşur
  • Arzularına ulaşır

Rüya Nedir?

Rüya, uyurken görülen olaylar demektir. Rüyalar üçe ayrılır

  1. Şeytani rüya; Yüksek yerden düşmek, köpek ısırması gibi korkunç olan rüyalar kimseye anlatılmamalı. Bu tarz rüyalar esesı olmayan rüyalardır. Allah'a sığınmalıdır.
  2. İnsanın günlük olayları kafasına takarak gördüğü rüya; Bunlarda kişinin beyninde kurduğu şeylerden ibarettir. Esassızdır.
  3. Rahmani rüya; Bu insana müjde, uyarı, ya da korkutma niteliği taşıyan rüyalardır. Bu rüyaları melekler uyuyanlara ilham ederler. (Camiüssagir şerhleri)
Rüyada abdest almak
Rüyada abdest aldığını görmek

Yorumlar