Rümeysa Kadak nereli, kimdir?

Rümeysa Kadak nereli, kimdir, kaç yaşında? sorusu Meclis'teki en genç milletvekillerinden biri olan Rumeysa Kadak ile ilgili araştırma yapan vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, Rümeysa Kadak kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Rümeysa Kadak nereli, kimdir?

Rümeysa Kadak nereli, kimdir, kaç yaşında? sorusu Meclis'teki en genç milletvekillerinden biri olan Rumeysa Kadak ile ilgili araştırma yapan vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Peki, Rümeysa Kadak kimdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi olan Kadak, aynı zamanda Türkiye'nin en genç milletvekili ünvanını elinde bulundurmaktadır. Aynı zamanda dünyanın en genç ikinci ve Asya kıtasının ise en genç birinci milletvekili olan Rümeysa Kadak nerelidir?

RÜMEYSA KADAK NERELİDİR, KİMDİR?

Rümeysa Kadak aslen Malatyalı'dır.

Kadak, 16 Mayıs 1996 tarihinde İstanbul Şişli'de dünyaya gelmiştir. 2014 yılında İhlas Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam ediyor.

Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Kadak, milletvekilliği görevine devam ederken aynı zamanda da SOAS Londra Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi almaktadır. 2016 yılında Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı seçilen Kadak, daha sonra milletvekilliğine kadar yükselmiştir.

Kadak, son dört yılda Türkiye ve yurtdışında katıldığı birçok eğitim programı ve münazara şampiyonluklarına ek olarak Türkiye ve Dünya münazara şampiyonlarının katıldığı beşi uluslararası dokuz münazara turnuvasına koordinatörlük yaptı.

Başkanlığını yaptığı Meridyen Münazara Kulübü, geçtiğimiz 2 yıl içerisinde ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanırken AK Parti Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri'nde Yılın Eğitim Projesi Ödülü'ne layık görüldü. 

KADEM, Meridyen Derneği, Organize Deliler, Okçular Vakfı, Gea Arama Kurtarma Derneği, Münazara ve Hitabet Derneği gibi sivil toplum kuruşlarında aktif görev alarak projeler üretti. Ulusal ve uluslararası alanda katıldığı çok sayıda programın yanında dört ulusal, on üç uluslararası projenin organizasyon ekibinde aktif görev aldı. Mevcut durumda Genç KADEM’de Proje Sorumlusu, Meridyen Derneği’nde Meridyen Genç Koordinatörü, Münazara ve Hitabet Derneği’nde ise yönetim kurulu üyesi olarak görevler yürüttü.

Eğitimine devam ederken medya alanında Daily Sabah ve TRT World’de; eğitim alalında ise bir özel okulda bir de imam hatip lisesinde olmak üzere toplamda dört farklı kurumda staj yapma fırsatı buldu. Münazaralara katılmak, farklı kültürlerle ilgili araştırma yapmak, hapkido ve okçuluk sporu ilgi alanları arasındadır. İyi derecede İngilizce bilen Kadak aynı zamanda Fransızca ve Korece öğrenmektedir.

Rümeysa Kadak, 21 Mayıs 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Kadak, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 

Kadar 27. dönem milletvekili seçimlerinde Meclis'e girmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Rümeysa Kadak son olarak İstanbul'dan Sakarya'ya annesi ve şoförüyle giderken talihsiz bir kaza yaşadı. Aracının bir TIR tarafından sıkıştırılması sonucu pariyerlere çarpan Rümeysa Kadar ve annesinin içinde bulunduğu araç hasar alırken; içinde bulunanlar ise hafif şekilde yaralandı. 

 

 

Yorumlar