Ruby sahibi kimdir, nereli, kaç yaşında?

Rusby sahibi, Ortaköy'de önceki akşam yaşanan silahlı saldırı sonrasında bir kez daha gündeme geldi. Ünlü eğlence mekanının kimin olduğu, kim tarafından işletildiği merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ruby sahibi kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ruby'nin sahibinin kim olduğu soruları geçtiğimiz günlerde kulübün kapısında yaşanan kavga sonrası bir kez daha gündeme geldi. İstanbul'un ünlü eğlence mekanlarından biri olan Ruby'de önceki akşam zorla girmeye çalışan biri kadın 3 kişinin saldırısı sonrasında yaşananlar gündem olmuştu. Kapıdaki korumalara saldıran müşterilerin feci şekilde darp edilmesi sonrasında mekanın sahibinin kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, Ruby'nin sahibi kimdir?

Ruby İngilizce bir kelimedir. Anlamı ise değerli taşlardan "Yakut" anlamına geliyor.

Ruby'nin sahibini aslında kamuoyu yakından tanıyor. Bir zamanlar Türkiye ve dünyada yankı bulan katliamın yaşandığı "Reina"nın eski sahiylerinden Ali Ünal'dır. 

Ali Ünal, Reina'nın saldırıya uğramasından eğlence sektöründen geri durmayarak yeni projelerle devam kararı aldı.

Arkadaşları Osman Baydar, Çağın Keskin ve kardeşi Erkan Ünal ile birlikte İstanbul'un Ortaköy semtinde deniz kenarında 3 katlı Ruby eğlence mekanını açttı. 

Ünal, aynı zamanda dağ turizmiyle de uğraşıyor.

Öte yandan Bodrum'da otel ve beach işletmeleri bulunuyor.

Ali Ünal, bir gazeteye verdiği röportajında Ruby'nin nasıl bir yer olduğunu şöyle anlatmıştı: 

Ruby üç katlı, her katında yemek yiyebileceğiniz, eğlenebileceğiz bir mekan. Öğleden sonra 17.00'da kapılarını açıyor ve gece 04.00'a kadar devam ediyor. Burada isterseniz sadece yemek yiyebilir, isterseniz eğlenebilir, isterseniz de akşamüstü günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Restoran olarak ilk iki katımızı dizayn ettik. Üçüncü katımız 80 kişi kapasitesiyle grup organizasyonları, davetleri için çok müsait. Eğlence giriş katında olmasına rağmen, aslında Ruby'nin her katı istenildiği zaman restorana, istenildiği zaman eğlence mekanına dönüştürülebiliyor. Üç katta da farklı müzik çalınabiliyor.

Dekorasyonu Barbara Penso yaptı, kendisiyle yıllardır çalışırım. Benim için fikirleri çok değerlidir, uzmandır. Mekan insanların rahat edebileceği sanki bir evin terası, bahçesi havasında olsun istedik. Akdeniz mimarisini içinde barındırıyor ama biraz Meksika, Küba havasını da taşıdık dekorasyona.

Bu mekanı açarken hedefimiz burada 5 yıldızlı otellere gelen turistlere, Boğaz manzarası eşliğinde Anadolu'nun lezzetlerini tadabileceği bir yer sunmaktı. Mesela Anadolu mutfağımızın değerli yemeği kuzu inciği farklı bir şekilde sunuyoruz, sunumlarla oynadık. Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağı, hatta Uzakdoğu mutfağından lezzetleri barındıran Itsumi Sushi de var. Burada güzel bir bonfile de, bir risotto da, ıstakozlu linguine de yiyebilirsiniz.

Bizim Türk yemekleriyle yaptığımız yenilikler çok beğenildi. Itsumi zaten, kendi kitlesi olan bir marka. Daha şimdiden Uzakdoğulu üst düzey misafirlerimizi çocuklarıyla birlikte burada ağırladık.

Gece yarısı 00.00'a kadar hafif yemek müzikleri oluyor, DJ performansı var. 00.30'dan sonra müzik hareketleniyor, eğlence başlıyor ve 04.00 gibi de kapanıyor. Üç katta da farklı müzik sistemi var. İkinci katta eğlenceye geçince masaları kaldırıyoruz, ortam dans ortamına dönüşüyor. Giriş katındaki balkonumuz ise en çok tercih edilen kısım.

Rakamları makul tutmaya özen gösterdik. Kişi isterse 40 liraya da bir şeyler içip eğlencesini yapabilir. İki kişi 300 TL civarında keyifli bir akşam yemeğini yiyerek eğlenceye devam edebilir. Yemek için rezervasyon şart.


 

Yorumlar