RTÜK Başkanı Şahin'den Türk Medyasına Övgü

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 6. Yerel Medya Buluşması'nda Türk medyasının Filistin davasındaki tutumunu övdü. Şahin, medyanın özellikle İsrail'in saldırıları sırasında gösterdiği duruşu takdir etti ve medyanın mazlumların yanında duruşunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK Başkanı Şahin'den Türk Medyasına Övgü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, özellikle İsrail'in katliamının başladığı ilk andan itibaren Türk medyasının başarılı bir sınav verdiğini belirterek, "Çok ufak istisnalar, asli vazifesini kendince yerine getirmesi gereken medya hariç Türk medyası ile gurur duyuyorum. Her zaman olması gerektiği gibi Filistin davasına, Gazze davasına, oradaki mazlum halkın davasına Türk medyası sahip çıktı." dedi.

YEREL MEDYA BULUŞMASI VE RTÜK'ÜN ROLÜ

Şahin, RTÜK tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen "6. Yerel Medya Buluşması"nda konuştu. Yayıncıların sorunlarını dinleyerek çözüm aradıklarını ve üst kurulun sadece ceza uygulayıcı bir kurum olmadığını vurguladı, "Birtakım düzenleme, denetleme faaliyetlerinin yanında aynı zamanda kuruluş ve medya mensubu arkadaşlarımızın, bizim alanımızda sıkıntısı olan bütün bireylerin ve kuruluşların dertleri ile yerinde ilgilenme ve halletme çabasında olan bir üst kuruluz." diye konuştu.

TÜRK MEDYASININ DESTEĞİ VE ÖNEMİ

Şahin, İsrail'in Filistin'e uyguladığı saldırıların tarif edilemez acılarla dolu olduğuna dikkat çekerek Türk medyasının bu süreçte gösterdiği dayanışmayı övdü. Şahin, medyanın geçmişteki büyük felaketlerde ve darbe girişimlerinde de önemli rol oynadığını vurguladı ve medyanın mazlumların yanında duruşunu takdir etti.

TEŞEKKÜR VE GELECEK ADIMLAR

Şahin, bölgede görev yapan gazetecilerin desteklendiğini belirterek, Türk medyasının doğru bilgiyi aktarmada önemli bir rol oynadığını söyledi ve onlara teşekkür etti. 6. Yerel Medya Buluşması'na katılan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve 19 ilden yayın kuruluşlarının yöneticileri de anıldı.

Yorumlar