"ROBOCOT Malatya 2018" 4 Mayıs'ta başlayacak

- İki gün sürecek etkinlik kapsamında, Avrupa, Amerika, Asya ve Avustralya kıtalarında bilimsel çalışmalarını sürdüren Türk mucitler, bilgi ve birikimlerini Malatya'da gençlerle paylaşacak

Google Haberlere Abone ol
"ROBOCOT Malatya 2018" 4 Mayıs'ta başlayacak

MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi tarafından Malatyalı İşadamları Derneğinin (MİAD) desteğiyle düzenlenen "ROBOCOT Malatya 2018" Bilim Şenliği 4-5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

"ROBOCOT Malatya 2018" basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, robotik teknolojilere toplumun her kesiminde ilgi uyandırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlik, gördüğü büyük ilgi dolayısıyla bu yıl kapsamı daha da genişletilerek bilim şenliğine dönüştürüldü.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinliklerde, marker&mucit sergisi, robotik yarışmalar, konferans, atölye ve eğlenceler yer alacak. Etkinlikler içerik olarak her yaştan insanın katılabileceği zenginlikte olacak.

Etkinlik kapsamında Avrupa, Amerika, Asya ve Avustralya kıtalarında bilimsel çalışmalarını sürdüren Türk mucitler, bilgi ve birikimlerini Malatya'da gençlerle paylaşacak.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Piroteknik Sistemler Mühendisi Sırrı Oğuz, Japonya Osaka Üniversitesinden Ayonix kurucusu Sadi Vural, Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) ve Dortmund University of Technology'den Prof. Yılmaz Uygun, İsviçre Fribourg University'den Prof. Dr. Ali Coşkun, Oxford University'den Emre Eren Korkmaz, Avustralya CSIRO'dan Dr. Hilkat Özgün ile Amerika Slicon Vadisi Mobile Action şirketinin kurucusu Yekta Özcömert, Robocot 2018'e katılarak bilgi ve birikimlerini bilim insanı olma yolunda ilerleyen gençlerle paylaşacak.

Yorumlar