Rizeliler Meral Akşener'i istemedi, protesto etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bebek katili Netanyahu'ya benzeten Meral Akşener'e Rize'de vatandaşlar sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Rize ziyaretinde vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Akşener'in olduğu binanın çevresinde toplanan kalabalık 'Cumhurbaşkanımıza 'katil' diyeni istemiyoruz' diye seslenerek 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları attı.

Halkın pankart ve afişlerle tepkisi üzerine Akşener, ilçede yapacağı ziyareti iptal etti.

Polis ekipleri, Akşener'e tepki gösteren vatandaşlara müdahalede bulundu. Olayların ardından Akşener ilçeden ayrıldı.

BİR TEPKİ DE ÇAYELİ İLÇESİNDE

Meral Akşener, İkizdere ilçesindeki programlarının ardından Çayeli ilçesine geçti, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Bölgede toplanan bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzeten Akşener'i protesto etti. Bazı vatandaşlar da "terörist Akşener" şeklinde slogan attı.

Bu sırada, "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganı atan İYİ Partililer ile protestocu grup arasında arbede yaşandı. Güvenlik güçleri, Akşener ve parti yöneticilerinin içinde bulunduğu aracın çevresinde önlem aldı. Polis ve bazı vatandaşların uyarısıyla tepkilerin azalması üzerine Akşener, esnaf ziyaretine başladı.

Bölgede toplanan bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İsrail Başbakanı Netanyahu'ya benzeten Akşener'i protesto etti. Bazı vatandaşlar da "terörist Akşener" şeklinde slogan attı.

 

Bunun üzerine kalabalık bir grup, Akşener'e yönelik protestolarını sürdürdü. Kalabalık arasında bulunan bazı kişilerin araçlara su şişesi, domates ve ayakkabı attıkları gözlendi. Akşener, tepkilerin yeniden artması üzerine aracıyla polis eşliğinde ilçeden ayrıldı.