Rize'den acı haber geldi, şehit düştü

Rize Emniyet Müdürlüğü'nde polisler arasında silahlı kavga yaşandığı, kavgada Emniyet Müdürü'nün yaralandı. Yaralı şekilde hastaneye kaldırılan Emniyet Müdürü Altuğ Verdi kurtarılmayarak hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Müdürünün yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldığını, doktorların hayatta tutmak için mücadele ettiğini söylemişti.

Google Haberlere Abone ol
Rize'den acı haber geldi, şehit düştü

Rize Emniyet Müdürlüğü'nde polisler arasında silahlı kavga meydana geldi. Çıkan kavgada Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile iki polis memuru yaralandı. Verdi yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Yaralanan polis memurlarının Emniyet Müdürünün koruma memurları olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelmişti. Soylu, Verdi'nin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını belirtmişti.

İddialara göre, Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bugün saat 15.00 sularında gelen bir polis memuru Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile yaşadığı tartışmadan sonra ona silahlı saldırı düzenledi.

İlk belirlemelere göre, 4 polis yaralanırken, Rize Emniyet Müdürlüğü binasına çok sayıda ambulans sevk edildi.

Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılar arasında yer alan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, tüm müdahalelelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

SALDIRGAN DEREPAZARI'NDA GÖREVLİ BİR POLİS MEMURU

Derepazarı ilçesinde görevli bir trafik polisi tarafından saldırı gerçekleştirildiği belirtiliyor. Rize'de Emniyet Müdürüne saldıran polis memurunun adı ve soyadı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu olduğu öğrenildi.


Resim - 1: İsmail Hakkı Sarıcaoğlu

SALDIRGAN DA YARALI

Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun da yaralandığı öğrenildi. Emniyet müdürü, iki şube müdürü ve polisle memuruyla birlikte hastaneye 4 yaralının kaldırıldığı gelen bilgiler arasında.


Resim - 2: Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi


Resim - 3: Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi

İLK AÇIKLAMA İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN

Rize'deki olayla ilgili ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, Rize Emniyet Müdürlüğü'nde çıkan bir olay nedeniyle Rize Emniyet Müdürü'nün ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Bakan Soylu ilk açıklamasında, "Rize Emniyet Müdürü şu an hastanede. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın hemen ardından Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından da idari soruşturma başlatıldığı gelen bilgiler arasında.

RİZE VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

Rize Valisi Kemal Çeber, olayla ilgili yaptığı açıklamada, saldırgan polisin Rize Merkezde üniversite kazandığını, merkeze alınmak istediğini, gece nöbeti olmayan bir mesai talebinde bulunduğunu belirterek talepte bulunduğunu, olumlu cevap alamayınca bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

İKİ GÜN ÖNCE GENÇLERLE DAĞDA BULUŞMUŞLARDI

Rize Emniyet Müdür Altuğ Verdi'nin iki gün önce, Rize Valisi Kemal Çeber'in de katıldığı bir etkinlikte, bağımlılıkla mücadele projeleri kapsamında gençlerle buluştuğu ortaya çıktı. Emniyet Müdürü Altuğ Verdi piknik esnasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, öğrencilerin bir yıldır Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün projesine destek vererek okullarda ve kamu kurumlarında tiyatro gösterisi yaptığını söylemişti.

Tiyatronun konusunun teknolojik bağımlılık olduğuna dikkati çeken Verdi, "Bunun yanında öğrencilerimiz kişileri sosyal medyanın, internetin başından biraz olsun kaldırarak doğa ile buluşturmak için çok ciddi çaba sarf ettiler. Biz de sezonun finalini doğa ile bütünleşen bir aktivite ile sonlandıralım istedik. Kendilerinin haberi olmadan böyle bir sürpriz yaptık. Çocuklarımız çok mutlu oldu." demişti.

Altuğ Verdi, Rize Otomobil Sporları ve Offroad Kulübünün de 13 otomobil ve çok sayıda sporcu ile çocuklara yapılan sürprize gönüllü destek verdiğini belirtmişti.

TBMM BAŞKANI YILDIRIM: YAKIN KORUMAMDI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Altuğ Verdi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Altuğ Verdi'nin şehit edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamasında “Maalesef benim de yakın korumalığımı yapan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi maalesef bir polis memurunun saldırması sonrası hayatın kaybetti. Yaralı görev arkadaşları var. Emniyet Müdürümüze Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da şifa diliyorum” dedi.

Yorumlar