Rıza Kayaalp kazansaydı rekor kıracaktı

Rıza Kayaalp, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlerken beklenmedik bir şekilde ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Rıza Kayaalp kazansaydı rekor kıracaktı

Rıza Kayaalp, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, 130 kilogram grekoromen stil kategorisinde gümüş madalyanın sahibi oldu. Şampiyonanın final müsabakasında karşılaştığı bağımsız Rus güreşçi Sergei Semenov'a tuş ile mağlup olan Kayaalp, altın madalyaya uzanamamanın hüznünü yaşadı.

KAÇAN REKOR VE KARELİN İZİNDE

Bu sonuçla birlikte, Kayaalp 13. Avrupa şampiyonluğuna ulaşma fırsatını kaçırdı ve bu alanda Rus efsanesi Aleksandr Karelin ile aynı şampiyonluk sayısında (12) kalmış oldu. Kayaalp, bu turnuvada elde ettiği gümüş madalya ile birlikte rekor kırmak için bir sonraki fırsatı bekleyecek.

YARIŞIN ARDINDAN DÜŞÜNCELER

Final maçı sonrası duygularını paylaşan Kayaalp, "Müsabakada 2-0 öne geçmiştim. Bir anlık boşluğuma geldi. Normalde o oyunu yiyecek bir sporcu değilim." diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi. Ayrıca, "Önümüzde olimpiyatlar var. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları yolunda çalışmaya devam edeceğiz." diyerek hedeflerinin büyüklüğünü ve gelecek planlarını vurguladı.

AİLE DESTEĞİ VE BİRLİKTELİK

Kayaalp, şampiyonada ailesinin de kendisini desteklemek için Bükreş'te olduğunu belirterek, 13. şampiyonluğu ailesiyle birlikte kutlama umudunu ve kızıyla zafer turu atma hayalini paylaştı. Ancak, gümüş madalya ile yetinmek zorunda kalmanın verdiği üzüntüyü, "13. şampiyonluğu onlarla yaşayalım diye buradalardı. Kızımla tur atacaktık, olmadı." sözleriyle ifade etti.

Yorumlar