Riot Games Türkiye 10 Yaşında

League of Legends oyununun geliştiricisi ve dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Riot Games, Türkiye’deki 10. yılını oyuncu etkinlikleriyle kutlamaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Riot Games Türkiye 10 Yaşında

League of Legends oyununun geliştiricisi ve dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Riot Games, Türkiye’deki 10. yılını oyuncu etkinlikleriyle kutlamaya başladı.  Türkiye’ye 2012 yılında giriş yapan Riot Games, bugün ülkemizde yerelleştirilmiş 5 oyun, müzik albümleri, çizgi romanlar, moda ve medya iş birlikleriyle hizmetlerine devam ediyor. 

Riot Games Türkiye, 10 yıl içinde ülkemizde özel fiyatlandırma, Türkçe dil desteği, özel turnuvalar, ilk profesyonel espor liginin oluşturulmasında önemli adımlar attı. Riot Games Türkiye, 10 yılın ardından şimdi de 10. yılı için oyuncular için ödüllü topluluk turnuvaları, festivaller, oyun için özel içerikler ve sosyal medya yarışmaları gibi etkinlikler yapmaya başladı.

Riot Games Türkiye 10 yılı geride bıraktı

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul, Türkiye ofisinin 10 yılının aslında ülkemiz oyun geçmişini de özetleyen bir süreç olduğunu vurguladığı konuşmasında, şu değerlendirmelerde bulundu:  “Riot Games Türkiye ofisinin 10 yılı geride bırakması, bizim için çok heyecan ve gurur verici. Aslında bu 10 yıl, Türkiye'deki oyun macerasını da anlatan bir süreç. Riot Games olarak Türkiye'ye ilk geldiğimizde oyuna ve oyunculara verilen değeri, yaptığımız yatırımlar ve etkinliklerle bugün bambaşka bir noktaya taşıdık” dedi. 

Riot Games Türkiye olarak bugüne kadar oyun ve oyuncular için pek çok şeyin gelişmesine öncülük ettiklerini belirten Erdinç İyikul, şunları söyledi: “Oyuncu deneyimini en önemli önceliğimiz olarak belirledik. Yolculuğa başladığımız 2012 yılında elimizde League of Legends olarak bir tane ürünümüz vardı. Bugün ise tamamen yerelleştirdiğimiz 5 farklı oyun, kocaman bir espor ekosistemi, çizgi romanlar, müzik albümleri, animasyonlar ve izlenme rekoru kıran bir Netflix dizimiz var. Türkiye’ye baktığımızda, oyuncularımızla dopdolu bir 10 sene geçirdiğimizi görüyoruz. Oyuncuların bize ayırdığı zamanı, onlara en eğlenceli ve anlamlı şekilde geri vermeye gayret ettik.” 

Riot Games Türkiye ile ilk profesyonel espor ligi oluşturuldu

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Erdinç İyikul, firma olarak sunucu yatırımlarından üniversite iş birliklerine, yerelleştirme çalışmalarından ilk profesyonel espor liginin oluşturulmasına kadar farklı noktalarda devrim niteliğinde adımlar attıklarını belirtti. 

Riot Games Türkiye olarak büyük bir ekosistemin inşaasında öncü rol oynamanın gurur verici olduğunu belirten İyikul, “Bu 10 yıla dönüp baktığım zaman oyuncularımızla beraber çok heyecan dolu, bizi büyüten, her anından keyif aldığımız bir yolculuk oldu diyebilirim. 10 senede bizimle olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

LEAGUE OF LEGENDS’TA  22 MİLYON HESAP AÇILDI

Oyuncu sayılarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdinç İyikul; “Türkiye’de 10.yılını kutlayan League of Legends’ta 22 milyondan fazla hesap sayısı ile oyuncu sayımız artmaya devam ediyor. 2021’de Lig yayınlarımız Türkiye’de toplam 6 milyon saatten fazla izlendi. League of Legends ilk göz ağrımız ve oyun içinde yaptığımız yeniliklerle Vadi’de rekabeti diri tutmak istiyoruz. Karşılığını da 10 yıldır hiç azalmayan; aksine artan bir ilgiyle alıyoruz. ” dedi.

Yorumlar