Rasim Bölücek kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Rasim Bölücek kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Bölücek asıl mesleği nedir? FETÖ ile alakası nedir, neyle suçlanıyor?

Google Haberlere Abone ol
Rasim Bölücek kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Rasim Bölücek kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, asıl mesleği nedir? Neden FETÖ ile irtibatlandırılıyor, ne ile suçlanıyor? Rasim Bölücek ile Enver Altaylı arasında nasıl bir ilişki var? Eski MİT'çi Enver Altaylı hakkında hazırlanan FETÖ iddianamesinde Rasim Bölücek'in da adı geçiyor. Bölücek'in adının geçmesinden sonra vatandaş ister istemez, "Kimdir bu Rasim Bölücek" diye merak etmeye başladı. İşte Rasim Bölücek hakkındaki bilgilerden bazıları: 

Rasim Bölücek aslen Sivaslı'dır. İYİ Partili Hasan Bölücek'in kardeşidir. Hasan Bölücek, Büyük Birlik Partisi ve MHP'de de görevlerde bulunmuştu.

Rasim Bölücek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanıdır. Daha önce 1999 seçimleri esnasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye danışmanlık yaptı. MHP'nin en yüksek oy aldığı seçimlerde çalıştı. Babasının eski Ülkücüler'den olduğu, Mansur Yavaş'ın CHP'den aday gösterilmesinin baş mimarlarından biri olduğu ileri sürülüyor.

Tıp doktoru olmasına rağmen reklamcılık ve siyasi propaganda alanında uzmanlaşmış bir isim olarak bilinir.

İddialara göre, "Ekmek İçin Ekmeleddin", "Bahçeli'ye gel sen başbakan ol, biz destekleyelim", "Kontrollü darbe" gibi CHP için kırılma noktalarını oluşturan gelişmelerin mucididir.

Türkiye onu, seçim akşamı Kılıçdaroğlu ile kucaklaştıkları resimden hatırlıyor. Aşağıdaki resim: 

Rasim Bölücek seçim akşamında Kılıçdaroğlu ile kucaklaşırken

Rasim Bölücek'in adı Eski MİT'çi Enver Altaylı hakkında hazırlanan iddianameyle gündeme geldi. İddianamede Altaylı'nın 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Rasim Bölücek ile yüzlerce kez irtibata geçtiği belirtiliyor. 

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya atılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sık sık dillendirilen, "Kontrollü darbe" ifadesinin Enver Altaylı ve CIA tarafından üretildiği, Altaylı'nın da Bölücek ile irtibatta olduğu belirtiliyor.

İddianamede adı geçen Bölücek hala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını yapıyor. Bölücek'in 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ABD’ye gittiği ve burada yaşamaya başladığı biliniyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE GÖREV

Bölücek 31 Mart yerel seçimlerin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından, belediyenin konut, altyapı, üstyapı, yol ve köprü yapan Metropol AŞ isimli şirketinin yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

CHP'NİN 14. KATINDAKİ GİZEMLİ İSİM

Rasim Bölücek, CHP binasının en üst katında kendisine ayrılan özel katta çalışmalarını yürütüyor. Ancak Bölücek'in partide bu denli önemli bir noktaya getirilerek başkanın da üstünde bir katta çalıştırılması partide bile rahatsızlığa neden olmuştu.

O rahatsızlığı CHP'li Doç. Dr. Oktay Gökdemir şöyle dile getirmişti: "Hepimiz (CHP) Genel Merkezi 13 kat biliyorduk. Efendim bu bizim genel merkez 14 katmış... Kimse bilmiyor! 12. kat biliyorsunuz Genel Başkan katı. Oraya özel kartla çıkabilirsiniz. 13. katta Erdoğan Toprak beyefendi oturuyor. Ama bir de 14. kat var... CHP'li vekiller bile bilmiyor. Şimdi sıkı durun. Burada Genel Başkanı'nın başdanışmanı ve siyasi söylem danışmanı, Genel Başkanın bütün polemiklerini, konuşma metinlerini yazan bir arkadaş oturuyor. Gizemli, müphem. Aynı zamanda etkili, yetkili de. İlgimi çekti. Kim bu hiçbirimizin bilmediği CHP'li diyerek araştırmaya koyuldum. Meğer 5 yıldan beri iştigal ediyormuş kendileri. Adı Rasim Bölücek. Ekmek için Ekmeleddin"in mucidi. 5 Haziran seçimlerinden sonra CHP'nin Devlet Bahçeli'ye "Gel sen başbakan ol biz destekleyelim" teklifi ve daha ilginci genel başkanının bir zamanlar ağzından düşürmediği 15 Temmuz için "kontrollü darbe" mottosu da bu arkadaşımıza aitmiş".

 Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar