Enver Altaylı kimdir, tutuklu mu, nereli, nerede, kızı kim?

Enver Altaylı kimdir, tutuklu mu, nereli, nerede, kızı kim? Son günlerde FETÖ ve CHP bağlantıları konusunda medyada yer alan haberlerde adı en çok duyulan isim Enver Altaylı oldu. Peki, kimdir bu Enver Altaylı? Enver Altaylı nerelidir, ne iş yapar?

Google Haberlere Abone ol
Enver Altaylı kimdir, tutuklu mu, nereli, nerede

  Enver Altaylı kimdir, tutuklu mu, nereli, nerede, kızı kim? FETÖ üyeliğinden 23 yıl hapse mahkum edilen Enver Altaylı kimdir, nerelidir, ne iş yapar? Aslı mesleği nedir, aslen nerelidir? 

CHP ile FETÖ arasındaki bağlantıların yeniden gündeme geldiği son günlerde adı en çok duyulan isimler arasında Enver Altaylı yer alıyor. Peki, kimdir bu Enver Altaylı? İşte Enver Altaylı hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Enver Altaylı aslen Özbekistanlı'dır. 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nın eski üyesidir.

Sovyetlerin dağılmasında ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nin bağımsızlıklarına kavuşmalarında etkin rol oynadığı bilinir.

İşte Enver Altaylı biyografisi: 

Enver Altaylı Özbek bir baba ile Türk bir annenin çocuğu olarak 1 Kasım 1944 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu.

1961 yılında Bursa'da Işıklar Askeri Lisesi'ni bitirdi. 

1967 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

Mezun olduktan sonra MİT için çalışmaya başladı. Çalışma alanı ise Sovyetler Birliği'ydi. Sovyetler Birliği konusunda uzmanlaştı. 

1977 ve 1980 yıllar arasında Hergün isimli gazetede başyazar olarak görev yaptı.

Enver Altaylı'nın yayınlanmış eserleri bulunuyor.

ENVER ALTAYLI NE İLE SUÇLANIYOR?

Enver Altaylı hakkında son olarak FETÖ ile bağlantıları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Altaylı hakkında hazırlanan iddianamede, Altaylı'nın FETÖ lideri ile birebir temasta olduğu, onu yönlendirdiği, örgüt ile çeşitli parti, kuruluş ve devletler arasında bağlantıları sağladığı belirtiliyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Enver Altaylı hakkında iddianame hazırlandı. Tamamlanan iddianamede, Enver Altaylı'da ele geçirilen meteryaller ve raporlara yer verildi. 

İddianameye göre, Enver Altaylı, 15 Temmuz darbe girişiminden önce darbeye ortam hazırlanması için neler yapılması gerektiği yönünde raporlar oluşturarak FETÖ elebaşına gönderdi. Raporlarda en dikkat çeken noktalar ise Türkiye'de mitingler tertip edilmesi ve bu mitinglere polislerin sert bir şekilde müdahale etmesinin sağlanması, bu yolla kamuoyunda hükümete ve polise karşı öfke uyandırılması önerisinde bulunuluyor. 

İddianamede yer alan diğer çarpıcı bilgiler ise Enver Altaylı'nın CIA mensuplarıyla birebir irtibatlı olduğu, onlarla koordineli bir şekilde çalıştığı yönünde. 

İddianamede ayrıca Enver Altaylı'nın Ergenekon davaları sürecinde Fetullah Gülen'e mektup yazarak Kaşif Kozinoğlu aleyhine beyanlarda bulunduğu belirtiliyor. 

ENVER ALTAYLI'NIN CHP İLE BAĞLANTISI NEDİR?

Enver Altaylı ile ilgili olarak hazırlanan iddianamede yer alan dikkat çekici bir diğer detay ise onun CHP ile olan ilişkisidir. Altaylı'nın 15 Temmuz darbe girişimi esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Rasim Bölücek ile yüzlerce kez telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu"nun sık sık kullandığı, "Kontrollü darbe" propagandasının da CIA ve Enver Altaylı tarafından bilinçli bir şekilde üretilerek Kılıçdaroğlu üzerinden kamuoyuna servis edildiği belirtiliyor. 

Bölücek, halen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı; FETÖ tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ikna edildiği ileri sürülen Mansur Yavaş tarafınan belediyede üst düzey yönetici olarak atandı.

CEZASI BELLİ OLDU

Cemaat soruşturması kapsamında yargılanan eski MİT üyesi Enver Altaylı, "siyasi ve askeri casusluk" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar