Rade Krunic kimdir? Rade Krunic nereli, kaç yaşında?

Rade Krunic kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları Fenerbahçe'nin kiralık olarak renklerine kattığı ünlü futbolcu hakkında merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Rade Krunic kimdir? Rade Krunic nereli, kaç yaşı?

Rade Krunic, Fenerbahçe'nin renklerine bağladığı son isim oldu. Transferi kiralama yöntemiyle gerçekleşen Krunic kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları ise merakla soruluyor.

RADE KRUNİC KİMDİR?

Rade Krunić, Bosna-Hersek doğumlu orta saha oyuncusu, Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye kiralık olarak katıldı. Krunić, 7 Ekim 1993 tarihinde Foča, Bosna-Hersek'te doğdu. Boyu 1,84 m'dir ve orta saha pozisyonunda görev almaktadır.

Krunić, futbol kariyerine 2006'da Sutjeska Foča altyapısında başladı ve 2011 yılında profesyonel oldu. İlk profesyonel takımı olan Sutjeska Foča'da iki yıl oynadıktan sonra, 2013 yılında Donji Srem'e transfer oldu. Bu takımda bir yıl geçiren Krunić, 2014 yılında Hellas Verona'ya katıldı ve aynı yıl içerisinde Donji Srem'e kiralık olarak geri döndü.

EMPOLİ VE MİLAN DÖNEMLERİ

2015 yılında Borac Čačak'a geçiş yapan Krunić, aynı yılın ilerleyen aylarında Empoli ile anlaştı. Empoli'de dört sezon başarılı bir performans sergileyen futbolcu, 2019 yılında 8,6 milyon Avro bonservis bedeliyle AC Milan'a transfer oldu. Milan'da geçirdiği süreçte, takımın önemli bir parçası olarak dikkat çekti.

MİLLÎ TAKIM KARİYERİ

Krunić, millî takım kariyerine 2013 yılında Bosna-Hersek U-21 takımıyla başladı ve bu takımda 8 maçta forma giydi. 2016 yılında A Millî Takım'a yükselen Krunić, bu zamana kadar 29 kez millî formayı giydi ve 4 gol kaydetti.

FENERBAHÇE'YE KİRALIK TRANSFERİ

2024 yılı itibarıyla Fenerbahçe'ye kiralık olarak transfer olan Krunić, yeni takımıyla henüz resmi bir maça çıkmamıştır. Oyuncu, yeni takımında 33 numaralı formayı giyecek ve tecrübesiyle takımına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Krunić'in kariyeri boyunca toplamda 296 lig maçında forma giymiş olup, bu maçlarda 24 gol atmıştır. Genç yaşta başladığı profesyonel futbol hayatında çeşitli takımlarda görev alarak tecrübe kazanmış bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Fenerbahçe'deki performansı merakla bekleniyor.

Rade Krunic
Rade Krunic

 

 

Yorumlar