Putin'den Ermenistan'a şok, kararını verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan ile ilgili kararını verdi. Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ harekatı başladıktan sonra Putin ile Aliyev ilk kez telefonda görüştü. Görüşme öncesinde ortaya çıkan röportajında ise Putin, çatışmalarda hangi tarafta durduğunu net olarak ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Putin'den Ermenistan'a şok, kararını verdi

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekattan sonra en kritik görüşmelerden biri ilk kez gerçekleşti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, harekatın başladığı günden bu yana ilk kez telefonda görüştü. 

Putin'in daha önce Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan'ın telefonuna çıkmadığı, telefonu yüzüne kapattığı ileri sürülmüştü. 

Bölgede söz sahibi olan Rusya'nın çatışmada hangi tarafı destekleyeceği veya nasıl bir politika izleyeceği merak ediliyor.

Rusya şu ana kadar içinde bulunduğu MİNSK üçlüsü üzerinden birkaç kez ateşkes çağrısında bulunmuştu.

ERMENİSTAN'I İŞGALCİ

Rusya'da özel bir kanala demeç veren Putin, Rusya'nın Ermenistan'ı savunma yükümlülüğü olmadığını, çünkü Azerbaycan ile savaşın Ermenistan topraklarında gerçekleşmediğini belirterek, "Karabağ, uluslararası hukuka göre son 30 yıldır Erivan tarafından işgal edilmiş bir Azerbaycan toprağıdır." dedi.

 

Yorumlar